Bestuurslid Yassien Ismaiel wint 2e prijs European GEP Challenge

Tien HBO-studenten, waaronder ons bestuurslid Yassien Ismaiel, reisden afgelopen week af naar Parijs om mee te doen aan de eerste Europese Global Enterprise Project Challenge (GEP). Daar werkten zij in teamverband aan verschillende uitdagingen. Studenten uit 11 Europese landen deden mee.

De European GEP Challenge is het vervolg op de National Camp die 17 februari jl. plaatsvond bij Aegon te Den Haag. Via de National Challenges zijn de beste studenten uit heel Europa geselecteerd om deel te nemen aan de Europese GEP uitdaging in Parijs. De deelnemende landen waren Finland, Frankrijk, Duitsland, Ierland, Italië, Nederland, Portugal, Roemenië, Slowakije, Spanje en Zweden. De deelnemers aan het GEP zijn allen studenten die momenteel een studentenbedrijf runnen via stichting Jong Ondernemen.

De teams bestonden uit 10 studenten van verschillende Europese nationaliteiten en onderwijsniveaus. Ook Yassien Ismaiel van de Hogeschool Windesheim Flevoland was erbij en vond het een erg leerzaam evenement: “We hebben leren brainstormen op internationaal niveau. De diversiteit was groot, dat maakte het een aparte ervaring.” De groep waar Yassien deel van uitmaakte, zocht een oplossing in de cradle-to-cradle hoek: plastic zodanig recyclen dat het als grondstof gebruikt kan worden voor 3D-printers. Daar kunnen dan weer de meest uiteenlopende producten van gemaakt worden. Het team verwierf uiteindelijk de tweede plaats.

De tien Nederlandse deelnemers studeren aan InHolland Haarlem, de Haagse Hogeschool, Hogeschool Rotterdam en Hogeschool Windesheim Flevoland. De deelnemers aan de Challenge werden ondersteund door vrijwilligers van een aantal bekende en succesvolle industriële bedrijven in Europa.

De Islamitische Studentenvereniging Amsterdam (ISA) feliciteert haar bestuurslid Yassien met deze prachtige prestatie!

Vorig bericht
Deelname ISA aan Europees onderzoeksproject MIG@NET
Volgend bericht
Depressie, gepieker & el-Weswes II

Gerelateerde berichten