Bruisende Debatavonden!

Om jullie dit jaar in sterke debatten te voorzien, hebben wij de hulp van trainingsbureau Downsideup Academy ingeschakeld om aan onze debatleider-vaardigheden te werken. En daar zijn we zo enthousiast over, dat we onze confrontaties en ontdekkingen graag met jullie delen.

Missies van debatten – zoals je wellicht bij ISA’s debatten hebt gemerkt, doen we ons best voor interactieve discussies met alle deelnemers. We denken als moslimacademici actief na over de toekomst van de (moslim)gemeenschap van Nederland; hoe houden we deze samen sterk, gezond en hecht? Met stellingen als “Islamitische verzorgingstehuizen zijn de ideale oplossing voor mijn ouders” en “De smartphones dragen bij aan de individualisering van onze gemeenschap” prikkelen we elkaar.

De Training – debatleider Laurens (Downsideup Academy) heeft zich ingelezen in ISA en sluit goed aan. We openden met de ‘Golden Circle’ die ons met de neus op de feiten drukte: in debatten weten we vaak wát we bespreken, maar zelden waaróm. En juist het ‘waarom’ is wat het debat gewicht geeft en duidelijk relevant maakt. Nadat we onze debatonderwerpen daarmee verscherpt hadden, kwamen we in actie.

En al snel ontdekten we: er is niet één uniforme manier om een debat te leiden – ieder heeft een eigen stijl die voor hem/haar werkt. Hoe je mensen aanspreekt, of je humor kunt gebruiken, hoe je vérder komt met een onderwerp – het is voor iedere debatleider een andere aanpak.

dvztResultaat – wat deze training ons heeft bijgebracht is de manier waarop wij het beeld van ISA willen profileren. Krijgt het publiek de belangrijkste boodschap mee? We hebben geleerd hoe wij onze boodschap het beste kunnen uitdragen tijdens activiteiten. Het leiden van een debat is een kunst op zich, waarbij onafhankelijkheid en ‘het niet mengen in het debat’ enkele kernwaarden zijn. Hierbij geldt wederom: Er is geen ‘standaard’ manier.

Eindoordeel – of wij enthousiast zijn over deze training? JA! Laurens is in 2009 afgestudeerd in communicatiewetenschappen (VU), wat maakt dat hij zich goed kan verplaatsen in ‘studenten’ en ‘academisch publiek’. Zijn enthousiasme en goeie dosis humor hebben de training ontzettend boeiend, motiverend en vooral toegankelijk gemaakt. Een grote top is het feit dat Laurens niet gelooft in ‘De dagvoorzitter volgens het boekje’. Iedere organisatie heeft haar unieke kernwaarden, iedere debatleider heeft een eigen stijl en ieder publiek is anders. Maatwerk , dat maakt een debatavond een succes!

Een bijzonder bedankje gaat dan ook uit naar Laurens, omdat hij het maatwerk dat hij ons heeft bijgebracht, zelf op een bijzondere manier op zijn eigen training heeft toegepast. Rekening houdend met de gebedstijden en Islamitische kernwaarden, heeft de training niet alleen leerzaam maar ook prettig gemaakt. De training was dusdanig op ons als bestuur afgesteld, dat Laurens de training zelfs halverwege omgooide om te voorzien in onze behoeften die gaandeweg opspeelden. We danken Downsideup Academy voor deze uitdagende en leerzame training en hopen op meer trainingen in de toekomst. Met nieuwe inzichten in the pocket, zeggen wij; Op naar bruisende debatavonden!

Vorig bericht
Wat weet jij van het Offerfeest?
Volgend bericht
Bootcamp (Ladies Only)

Gerelateerde berichten