De aarde in bruikleen

Een symposium van inspiratie, reflectie en verandering moest het worden. Volgens onze bezoekers een waardevolle avond! ‘De aarde in bruikleen’ op donderdag 23 februari trok diverse studenten aan om uit de islamitische traditie lering te trekken over duurzaamheid. Aan de oprichter van de prachtige stichting ‘De Groene Moslims’, Hendrik Jan Bakker, was de eer voor de kick-off. “Voorzeker, Allah zal de goede toestand van een volk niet veranderen, totdat zij zichzelf veranderen.” (Surah ar-Ra’d 13:11) Met het publiek werd gebrainstormd: wat kunnen we doen tegen water- en voedselverspilling?

Na de heerlijke maaltijd van onze cateraar, was het aan Mohamed Koraichi om ons te verrijken met boodschappen uit de Qur’an en de Sunnah over duurzaamheid. Versteld stonden de studenten! Wist jij dat onze profeet Muhammad – sallallahu ‘alayhi wasallam – de rituele wassing verrichtte met enkel twee schepjes water? Zo is in ‘Sunan at-Tirmidhi’ overgeleverd dat hij heeft gezegd: “Al bevind jij je naast een stromende rivier, zolang jij meer water gebruikt dan nodig, is het verspilling.”

Last but not least de Deen Travellers. “Wie heeft een droom om te reizen?” Rudy en Mohamed zorgden voor een gezellige sfeer waarin zij vertelden over hun avontuur. Op de fiets naar Mekka! We hebben genoten van de grappige, ontroerende, maar bovenal inspirerende verhalen over hun bijzondere ‘Umrah. Een praktisch voorbeeld waarin duurzaamheid moslims heeft geïnspireerd en voor veel studenten tot bewustwording leidt, met de wil van Allah. Al-Hamdulillah, weer een geslaagde avond!

FlyerA6_AIB.png

Vorig bericht
Ontmoeting met de Marokkaanse ambassadeur
Volgend bericht
Klaar voor Ramadan? – Ladies Iftar

Gerelateerde berichten

Niets gevonden.