De Qur’an: Jouw Metgezel in Isolatietijden

Op maandag 20 april vond het online seminar “De Qur’an: Jouw Metgezel in Isolatietijden” plaats. Er bestaat geen twijfel over het feit dat deze Ramadan anders zal zijn dan alle andere. Echter dienen we de positieve kant te bekijken van de huidige situatie. Gedurende deze afzondering kunnen we onze tijd namelijk goed benutten door een hechtere band met de Qur’an op te bouwen. Tijdens het seminar werden enkele tips gegeven hoe men dit kan aanpakken.

Mohammed Akkouh sprak allereerst over de reden dat de Qur’an sommigen niet raakt en zodoende niet het beoogde effect heeft. Dit ligt noch aan de Qur’an noch aan de kennis die men heeft. De oorzaak hiervan is dat het hart niet ontvankelijk is om geleid te worden. De eerste stap die dan genomen dient te worden, is het zuiveren van het hart. Dit kan men doen door simpelweg de Qur’an te reciteren. Allah zegt namelijk in de Qur’an: “Gedenk Mij en ik zal jullie gedenken.” (Surah al-Baqarah 2:152). Het overpeinzen (tadabbur) van het Heilige Boek, om de diepere boodschap van de verzen te achterhalen, is daarnaast een belangrijk aspect. Als je regelmatig stilstaat bij de boodschap van de Qur’an, zal de impact ervan al snel voelbaar zijn.

Kortom, dienen we de goedheid in te zien van deze situatie en er het beste van proberen te maken. Dus laat deze kans niet aan jou voorbijgaan. Moge Allah onze harten zuiveren en ons standvastig maken in onze Din,

Vorig bericht
UvA-student, jij maakt de community compleet!
Volgend bericht
Ladies Talk: Hijab & Modesty

Gerelateerde berichten

Niets gevonden.