Debatavond: Islam op de werkvloer

Op vrijdag 10 juni 2011 organiseerde ISA alweer haar laatste activiteit van dit collegejaar: een debatavond met het onderwerp “Islam op de werkvloer”. Het was de eerste activiteit die gehouden werd op de Vrije Universiteit (VU), dus de verwachtingen waren hoog gespannen. Al-hamdulillah was niets minder waar! Zoals ook door panellid Rene Danen werd opgemerkt, was de zaal goed gevuld en ook de sfeer was gemoedelijk. Naast Rene Danen namen gedurende deze avond onder andere Martijn de Koning, Caspar Scholten en Abdoellah Ghzilli plaats in onze panel.

Onder leiding van Aouatif Tawfik werd om 18:00 afgetrapt met de eerste controversiële en zeer actuele stelling: “Werkgever moet handweigeraar kunnen ontslaan”. Nadat op video werd getoond hoe de ‘gewone burger’ op straat dacht over deze stelling, waren onze panelleden aan de beurt. Het bleek duidelijk een moeilijke stelling te zijn en ook het publiek stond te springen om haar mening te laten horen. Ook de andere stellingen die volgden – Bidden doe je thuis, niet op het werk; Moslim of niet, borrelen hoort erbij; Iedereen moet de hoofddoek en de baard accepteren – bleken voer voor discussie. Dat de stellingen echt spelen werd duidelijk toen sommige bezoekers hun ervaringen en problemen waar zij tegenaan liepen in het dagelijks leven deelden met de aanwezigen. Aouatif wist echter de stellingen op een nuchtere manier te brengen en ook voor anekdotes en gezonde zelfspot was plaats, waardoor de sfeer er goed in bleef.

De avond werd afgesloten met enkele enerzijds confronterende, maar anderzijds toch positieve, woorden van Martijn de Koning en voorzitter van ISA Hamza Akkar. Wij als moslimstudenten laten nog te weinig van ons horen en plaatsen onszelf soms in een positie van vernedering, maar met onze jonge studentenvereniging ISA is met de wil van Allah een belangrijke stap gemaakt in de juiste richting!

flyer-islam-werkvloer

Vorig bericht
Tapijt gebedsruimte Vrije Universiteit gereinigd
Volgend bericht
Sluiting stilteruimte HvA: bestuur blijft bij zijn standpunt

Gerelateerde berichten

Niets gevonden.