Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Virtual Virtual Evenement
  • Dit evenement is voorbij.

Als hij met ons was, onze geliefde Profeet ﷺ

18 december 2020 / 18:00 - 20:30

Virtual Virtual Evenement
€5
flyer-profeet

De afgelopen weken is het islamdebat weer opgelaaid. Kranten, opinieprogramma’s, Twitter; overal wordt gesproken over de gebeurtenissen in Frankrijk en hoe dit in relatie zou staan tot de vrijheid van meningsuiting in het Westen. In veel islamitische landen werd verontwaardigd en verschrikt gereageerd. Ook vele moslims in Nederland waren niet te spreken over de beledigingen jegens de Profeet ﷺ en eisen een duidelijke scheidslijn. De huidige discussie lijkt ons echter niet verder te helpen. Wij moeten de recente gebeurtenissen als aanleiding zien om meer kennis te vergaren.

Weten wij eigenlijk wel waarom onze Profeet ﷺ ons zo dierbaar is? Waarom dienen moslims zich te verdiepen in zijn levenswijze? Waarom werd hij beschouwd als een belangrijke man, niet alleen door moslims maar ook door vele anderen? Zijn metgezellen staan erom bekend dat zij een immense liefde kenden voor de Profeet ﷺ. Zij leefden met hem, hoorden zijn toespraken en zagen hoe hij zich staande hield in tijden van beproevingen. Wat kunnen wij leren van zijn levenswijze? Hoe kunnen wij deze lessen ten slotte verinnerlijken door dit ook binnen ons eigen leven toe te passen? Om zodoende onze levens te leiden met het idee dat de Profeet ﷺ nog steeds met ons is.

Op vrijdag 18 december zullen wij samen met onze gastsprekers Umair Bantvawala en Zekeriya Budak stilstaan bij de relatie tussen de Profeet ﷺ en zijn ummah. De ummah die momenteel een moeilijke tijd doormaakt, dient terug te gaan naar de kern (lees: het opdoen van kennis) om middels deze weg standvastigheid te verkrijgen en troost te vinden. Op deze weg bevindt zich de liefde voor Allah en onze Profeet ﷺ. Deze liefde zal op deze gezegende avond uitvoerig worden besproken, geuit en gevoeld.

Wil jij je liefde voor de Profeet ﷺ vergroten en je leven leiden geïnspireerd door de wijze lessen uit het leven van de Profeet ﷺ? Meld je dan snel aan!

flyer-profeet

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tickets zijn niet meer beschikbaar

Gegevens

Datum:
18 december 2020
Tijd:
18:00 - 20:30
Kosten:
€5
Evenement Tags:
Bekijk de site van Evenement

Overige informatie

ISA Academy
Niet
Niet-leden
€5,-
Leden
€2,-
Donateurs
€0,-
Menu