Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Arabisch: waarom zou ik?

21 april 2016 / 17:30 - 21:00

Gratis – €10

Als moslims geloven wij dat de Qur’an, het Boek van Allah, geopenbaard is als leiding en barmhartigheid. In dit Boek wordt de mensheid toegesproken in de zuivere Arabische taal. Het is van belang om je het Arabisch eigen te maken of hiertoe je best te doen. Een belangrijke reden is dat geen vertaling ooit recht zal kunnen doen aan de oorspronkelijke betekenis van de Qur’an. Dit is echter niet de enige reden.

De Arabische taal kent ook mooie schatten die we met de hulp van deskundigen zullen verkennen, op zowel linguïstisch, religieus als spiritueel vlak. Opdat we allen geïnspireerd raken de taal verder te bestuderen en daarmee dichter tot de kern en de geest van de Openbaring te komen. Op 21 april zal dr. Yaser Ellethy het hebben over de complexiteit, schoon- en uniekheid van de Arabische taal, met de Qur’an als voorbeeld. Imam ing. Azzedine Karrat zal vervolgens het Arabisch meer vanuit een spiritueel en religieus perspectief toelichten. Het belooft een interactieve avond met praktische tips te worden.

Waarom je dit evenement moet bijwonen? Als student is dit het moment waarin je de meeste tijd investeert in studie en intellectuele zelfontplooiing. Daarom is nu de kans om jezelf tevens op islamitisch vlak te ontwikkelen, naast het academische. Al bijna twee jaar lang organiseren wij cursussen Arabisch, maar waarom doen we dit eigenlijk? Waarom is de Arabische taal zo bijzonder? En waarom zou jij dat moeten leren? Wees erbij op 21 april om antwoord te krijgen op deze vragen.

Dit evenement wordt mede mogelijk gemaakt door ISBO, Islamitische Bestuursorganisatie voor Islamitisch Basisonderwijs.

flyer-arabisch-waarom-zou-ik

flyer-arabisch-waarom-zou-ik

Gegevens

Datum:
21 april 2016
Tijd:
17:30 - 21:00
Kosten:
Gratis – €10
Evenement Categorie:

Organisator

Overige informatie

Lokaal
HG-14A33

Locatie

Nederland + Google Maps