Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Halal voedsel in de praktijk #hoedan?

22 april 2017 / 13:00 - 17:00

€8

Uitzoeken wat dat ene E-nummer nou eigenlijk is. Alleen bij die ene slager kopen, of toch besluiten om helemaal geen vlees meer te eten. De achterkant van snoepverpakkingen checken en dan toch je favoriete dropjes laten liggen. Of niet. Keuzes. Halal in de praktijk.

Het is niet altijd even gemakkelijk om in het dagelijkse leven in te schatten wat nou halal is of niet. De keuzes die worden gemaakt zijn uiteindelijk individueel, maar voor het maken van een goede persoonlijke keuze en afweging is informatie voor eenieder van belang. Daarom organiseren ISA, SV IDEE en stichting Groene Moslims de workshop ‘Halal voedsel in de praktijk.’

Mohammed Boubkari van Groene Moslims zal in grote lijnen ingaan op wat halal nu eigenlijk kan betekenen op voedselgebied en met name de slacht. Abderrahim Bouna zal ons vertellen over hoe halalprincipes hem hebben geïnspireerd om Ons Vlees op te zetten, een biologische vleesleverancier. Ook zal hij het hebben over duurzame keuzes voor voedsel in het algemeen.

De middag is interactief opgezet om toe te kunnen komen aan vragen uit de praktijk, we zullen samen een lunch genieten en er is mogelijkheid om de boerderij waar de workshop plaats vindt verder te verkennen. Wees van harte welkom!

flyer-halal-workshop-boerderij

Gegevens

Datum:
22 april 2017
Tijd:
13:00 - 17:00
Kosten:
€8
Evenement Tags:

Organisator

Locatie

Nederland + Google Maps
Menu