Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Studiereis Bosnië en Herzegovina

22 augustus 2017 - 29 augustus 2017

studiereis-bosnië-isa

Bosnië en Herzegovina, ook wel gezien als het enige moslimland van Europa (naast Albanië). De bevolking bestond in 2010 voor 41,6% uit moslims. In 2016 steeg dit percentage naar 50,11%. Een land met betoverende bossen, prachtige rivieren, immense bergen en een zeer gastvrij volk. Reden genoeg voor ons om het dit collegejaar te selecteren als onze nieuwe reisbestemming! Zeven dagen lang zullen we rondreizen door adembenemende natuur en historische steden, waaronder: Sarajevo, Srebrenica, Olovo, Travnik, Jajce, Mostar, Konjic, Jablanica, Buna en Počitelj. Met een interessant reisprogramma dat wij voor jullie in elkaar hebben gezet, wordt dit in sha Allah ongetwijfeld wederom een onvergetelijke studiereis. Zo staat er op de planning een ontmoeting met de Islamska zajednica (raad van islamitische geleerden); toch wel bijzonder voor een Europees land! Ook zullen we in gesprek gaan met studenten van de fakultet islamskih nauka (faculteit der islamstudies) en indrukwekkende musea en stadscentra bezoeken.

Naast de prachtige natuur kent het land ook een heel donker verleden. In 1992 brak hier de burgeroorlog uit die vervolgens uitmondde in een genocide op de moslims. Daarom willen wij ons gedurende de reis niet enkel focussen op al het mooie dat het land te bieden heeft, maar ook stilstaan bij de sporen die sinds 1995 nog altijd zichtbaar zijn. Een verstandige trekt namelijk lering uit het verleden, voor de toekomst! We zullen om deze reden ook afreizen naar Srebrenica en tijd doorbrengen met bijzondere ooggetuigen van deze burgeroorlog, namelijk de weduwes die destijds hun geliefden hebben verloren.

De studiereis is exclusief voor onze leden en donateurs (je hoeft geen student/alumnus te zijn om lid of donateur te worden!). We vertrekken in sha Allah op dinsdag 22 augustus en zijn de 29ste weer terug. De prijs is inclusief vliegtickets, vervoer, hotels, ontbijt en zowel een gids als reisleider gedurende de gehele reis. Van mensen die eerder meegegaan zijn met onze studiereizen, krijgen we terug dat ze de combinatie van islamitisch verantwoord, met leerzaam en gezellig als zeer waardevol ervaren. Daarnaast worden de indrukwekkende ervaringen, diepgaande gesprekken, het leren kennen van bijzondere mensen en de religieuze activiteiten gedurende de reis dikwijls als ‘life changing’ benoemd. Tijdens elke studiereis van ISA staat de Qur’an centraal, in het bijzonder de verzen waarin Allah ons aanspoort om Zijn schepping te overpeinzen. Laat deze kans niet aan je voorbijgaan en meld je tijdig aan om één van de beperkte plekken te bemachtigen!

flyer-bosnie-herzegovina

Gegevens

Begin:
22 augustus 2017
Einde:
29 augustus 2017
Evenement Tags:

Overige informatie

Wie is welkom?
Leden en donateurs van ISA

Locatie

Sarajevo
Sarajevo, Bosnia and Herzegovina + Google Maps
Menu