
A conversation between students & dr. Khalid Hajji
12 maart 2018 / 17:30 - 20:00

“Mag ik mij registreren als orgaandonor?” “Kan ik investeren in bitcoin?”
We leven in een tijdperk waarin we voortdurend uitgedaagd worden om kritisch na te denken over ontwikkelingen die ons dagelijks leven raken. Vraagstukken over digitale ontwikkelingen, globalisering en ethische veranderingen in onze samenleving zijn slechts een aantal voorbeelden die invloed hebben op het doen en laten van de moslimstudent. Wij zijn verheugd jullie te kunnen mededelen dat wij binnenkort een evenement organiseren waarin we een zeer belangrijk aspect van deze shifts raken. En, wij nodigen jou uit om hier een bijdrage aan te leveren!
Op 12 maart aanstaande organiseren wij een meeting met dr. Khalid Hajji, de secretaris-generaal van de European Council of Moroccan Ulema (المجلس الأوروبي للعلماء المغاربة)* en dr. Marzouk Aulad Abdellah, lid van de council en docent aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Deze meeting is bedoeld om samen na te denken over een vruchtbare samenwerking tussen religieuze geleerden en studenten, waarbij er een focus ligt op de hedendaagse uitdagingen waar de moslimgemeenschap mee te maken heeft. Ben jij een gedreven student die graag mee wil denken over hoe we een efficiënte samenwerking op kunnen zetten? Meld je dan nu aan! Er is een beperkt aantal plekken beschikbaar.
De meeting vindt plaats in Podium Mozaïek en wordt afgesloten met een heerlijk Marokkaans driegangendiner.
* De European Council of Moroccan Ulema, bestaande uit Marokkaanse religieuze geleerden, zetelt in Brussel en buigt zich al jaren over bovenstaand thematiek binnen Europa. Het heeft drie speerpunten: dialoog, theologische vorming en wetenschappelijk onderzoek. Met name in het laatste speerpunt zijn academici onmisbaar! Hoewel in de European Council of Moroccan Ulema enkel Marokkaanse geleerden zetelen, beperkt hun doelgroep zich niet tot de Wereld-Marokkanen in Europa. Ze bedienen alle Europese moslims, zoals de Marokkaanse moskeeën ook open zijn voor moslims van alle ethnische achtergronden.