Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Cursus Arabisch – Madinah Boek 2

24 april 2019 / 19:30 - 21:00

€165

Heb je het eerste boek van de Madinah methode al gehad en wil je verder? Maar ben je misschien gebonden aan verplichtingen thuis, met studie of op het werk waardoor reizen een obstakel vormt? Dan is deze online cursus een uitzonderlijke kans om met een adequate docent verder voort te bouwen op de basis die je al hebt in de Arabische taal. Middels een professioneel online leerplatform, kun je de lessen op ieder moment van de dag bekijken. Na onze afronding van het eerste boek, gaan we nu door – zoals beloofd – met het tweede boek in sha Allah. Na deze cursus is tevens de mogelijkheid om met dezelfde docent verder te gaan met een vervolg, namelijk het derde Madinah boek.

De cursus bestaat uit 26 lessen, die elke woensdag tussen 19:30 en 21:00 uur zullen plaatsvinden. De gehele cursus zal volledig online gegeven worden, dus alle lessen zijn vanuit het gemak van je eigen huis te volgen! Komt het een keer niet goed uit? Dan kun je de les ook op een later moment terugkijken.

Over de docent

Theoloog, geestelijk verzorger en eerstegraads docent drs. Hamza Akkar staat met beide benen in de samenleving. Hij gelooft dat effectieve educatie de sleutel is tot verandering en vooruitgang en dat dit begint bij de jongere generatie. Hij is daarom actief in adviesraden van academische studentenverenigingen en -fondsen en zet zich in voor psychoeducatie aan de moslimgemeenschap bij de Islamitische Pedagogen- & Psychologenpraktijk.

Hamza heeft meerdere bachelor- en mastergraden behaald aan de Vrije Universiteit Amsterdam binnen het domein van islamitische studies en religiewetenschappen. Zijn studies heeft hij voortgezet in Marokko, wederom op theologisch gebied. Hier is Hamza afgestudeerd aan de Faculté Oussoul Eddine Tétouan (كلية أصول الدين) van de Université Abdelmalek Essaadi.

Zijn stijl in lesgeven kenmerkt zich door een open, ongecensureerde en enthousiasmerende houding, waarbij hij niet terugdeinst voor de ‘grote’ onderwerpen en taboes binnen de gemeenschap en het formuleren van antwoorden hierop vanuit zijn theologische en academische achtergrond. De combinatie van intensieve scholing op islamitisch vlak, alsook zijn werkervaring binnen de hulpverlening en justitiële inrichtingen en zijn actieve deelname aan het wetenschappelijke domein, maakt dat hij goed weet wat er speelt in de samenleving. Het onderwijs dat hij biedt, maakt religie tot een levendig en praktisch vakgebied. Het heeft tot doel om studenten bewust te maken van bias en aan te sporen tot kritisch denken en het bijdragen aan effectieve oplossingen voor uitdagingen van de moslimgemeenschap binnen de westerse context.

 

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tickets zijn niet meer beschikbaar

Gegevens

Datum:
24 april 2019
Tijd:
19:30 - 21:00
Kosten:
€165
Evenement Tags:

Overige informatie

Wie is welkom?
Iedereen
Niet-leden
€165,-
Leden
€120,-
Donateurs
€100,-
Menu