Laden Evenementen

« Alle Evenementen

De Aarde in Bruikleen

23 februari 2017 / 17:15 - 20:30

Gratis – €10

“Allah is Degene Die de aarde tot een verblijfplaats voor jullie heeft gemaakt, en de hemel tot een overkapping. En Hij heeft jullie vorm gegeven en dit in de beste gestalte gedaan. En Hij voorzag jullie van het goede. Dat is Allah, jullie Heer, Gezegend is Allah dus, de Heer van de werelden.” – Surah Ghaafir 40:64

De aarde is onze tijdelijke verblijfplaats, een plek waar wij zullen vertoeven tot het moment van vertrek. Het is ons toevertrouwd om deze aarde, die wij in bruikleen hebben gekregen van onze Heer, zo goed mogelijk te behandelen. De gunsten die voortkomen uit de aarde zijn ontelbaar, waaronder onze primaire behoeftes zoals voeding, onderdak en bescherming. Het bewustzijn onder de mens om dit kostbare bezit goed en rechtvaardig te onderhouden lijkt vooral binnen de huidige consumentenmaatschappij te vervagen.

In onze islamitische traditie heeft het milieu altijd een bijzondere plek gehad. Er zijn genoeg voorbeelden terug te vinden waarbij de moslims zowel direct als indirect worden aangemoedigd om zorg te dragen voor de aarde.

We vertrekken vanuit de Qur’an en de Sunnah met islamdocent, Mohamed Koraichi. Hij zal hierover uitweiden en ons de parels aanwijzen die de openbaring herbergt. Daarna zullen de heren van Deen Travellers, die op de fiets naar Mekka reisden, ons inspireren met hun verhaal. Hendrik Jan Bakker, oprichter van Groene Moslims, zal vervolgens de ervaringen van de organisatie met het publiek delen, zodat we met praktische tips de zaal verlaten.

Vraag jij je af hoe je groen(er) kunt leven en hoe relevant jouw bijdrage is? Noteer dit symposium alvast in jouw agenda. Wij zorgen voor heerlijk eten en drinken.

flyer-duurzaamheid

Gegevens

Datum:
23 februari 2017
Tijd:
17:15 - 20:30
Kosten:
Gratis – €10
Evenement Tags:

Organisator

Locatie

Nederland + Google Maps