Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Inhousedag: Stedelijk Museum Amsterdam

20 juni 2019 / 14:00 - 17:00

Waar denk jij aan als je aan een museum denkt? Kunst waarschijnlijk. Maar heb je weleens aan het museum gedacht als werkplek? In het Stedelijk zijn naast tentoonstellingsmakers en curatoren, ook marketeers, beveiligers, event-planners en juristen werkzaam. Meer weten? Kom naar de ISA inhouse dag en ontdek of het Stedelijk jou een interessante stage of baan te bieden heeft.

De inhousedag
Op 20 juni is er in samenwerking met Stedelijk Museum Amsterdam een inhousedag in het Stedelijk Museum. Leden van ISA kunnen tijdens deze dag kennismaken met het Stedelijk Museum Amsterdam en andersom. Tijdens de inhousedag kom je meer te weten over wat er allemaal gebeurt achter de schermen van een museum, welke functies er zijn en welke stagemogelijkheden. Ook zal het Stedelijk Museum laten zien hoe leuk en divers het is om in een museum te werken.
Het Stedelijk Museum heeft meer dan 50 verschillende functies die je kunt bekleden. Voor veel van deze functies hoef je geen kunstgeschiedenis gestudeerd te hebben, interesse in wat er in het museum speelt is natuurlijk wel mooi meegenomen.

Aanmelden inhousedag
Ben je nieuwsgierig om kennis te maken met het museum, kom dan naar de inhousedag! Je kunt je aanmelden door een mail te sturen naar Dominique Scholte: d.scholte@stedelijk.nl.

Het programma
14:00 – 15:00 uur: Rondleiding door het museum
15:00 – 16:00 uur: Meet&Greet met enkele medewerkers en huidige stagiairs
16:00 – 16:10 uur: De geschiedenis van ons museum
16:15 – 16:30 uur: Spel
16:30 – 17:00 uur: Afsluiting met koffie/thee/fris en iets lekker

Stage lopen bij het Stedelijk Museum
Op dit moment heeft het Stedelijk Museum 7 afdelingen: Conservatoren & Onderzoek, Collectiebeheer, Educatie & Interpretatie, Projectbureau, Development (fondsen- en sponsorwerving), Marketing & communicatie en Facilities & Veiligheid. Daarnaast zijn er nog de stafafdelingen Finance, juridische zaken, secretariaat en HR.

Afdelingen waar je stage kunt lopen
Development en Marketing & Communicatie
Stagiairs op die afdelingen hebben bij voorkeur een business of marketingopleiding en zijn naar buiten gericht. Op de afdeling Development help je bij het werven van nieuwe sponsors of begunstigers van het museum en bij de (administratieve) verwerking hiervan. Ook help je bij de realisatie van de tegenprestaties voor begunstigers. Bij de afdeling Marketing & Communicatie werk je samen met de persvoorlichter, de marketeer of in het online team. Zowel Development als Marketing & Communicatie zijn kleine teams, dus als je het aankunt, kun je veel verantwoordelijkheid krijgen.
Ook bij de afdelingen Educatie en Events is er elk semester ruimte voor een of meer stagiairs. Een kunsthistorische opleiding mag, maar hoeft zeker niet. Affiniteit met educatie of het organiseren van lezingen en events natuurlijk wel.

Bedrijfscultuur
Er wordt over het algemeen hard gewerkt in het museum door zeer gedreven professionals, maar de sfeer is informeel en vaak vriendschappelijk. Het Stedelijk Museum heeft diversiteit hoog in het vaandel staan en hoopt dat mensen uit heel Amsterdam en omstreken hun teams willen versterken.

Korting voor studenten
Zin gekregen om na de inhousedag nog eens terug te komen en het museum verder te ontdekken? Als student betaal je slechts 10 euro entree. De inhousedag zelf is gratis voor ISA-leden.

 

Gegevens

Datum:
20 juni 2019
Tijd:
14:00 - 17:00

Locatie

Stedelijk Museum Amsterdam
Museumplein 10
Amsterdam, Noord-Holland 1071DJ Nederland
+ Google Maps