Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Intensieve Zomercursus Arabisch Madinah Boek 1

25 juni 2019 / 19:00 - 20:30

€135,00

Heb jij het steeds uitgesteld om je te verdiepen in de Arabische taal bijvoorbeeld vanwege een druk schema? Dan bieden wij een handige online collegereeks voor jou aan. Tijdens de Intensieve Zomercursus Arabisch: Madinah boek 1 zal drs. Hamza Akkar in 18 lessen het eerste boek van de Madinah boekenreeks doornemen. Je zult bij elk hoofdstuk een lijst met woorden en een nieuwe grammaticaregel leren. Aan het einde van de collegereeks zul je een tekst zonder shakl kunnen lezen en begrijpen, en nog mooier, je zult korte ayat kunnen ontleden en begrijpen.

De collegereeks bestaat uit 18 lessen, die elke dinsdag tussen 19:00 en 20:30 en zondag tussen 10:00 en 11:30 zullen plaatsvinden. De gehele collegereeks zal online gegeven worden, dus je kunt alle lessen op jouw eigen gemak vanuit huis volgen!

 

Over de docent
Theoloog, geestelijk verzorger en eerstegraads docent drs. Hamza Akkar staat met beide benen in de samenleving. Hij gelooft dat effectieve educatie de sleutel is tot verandering en vooruitgang en dat dit begint bij de jongere generatie. Hij is daarom actief in adviesraden van academische studentenverenigingen en -fondsen en zet zich in voor psychoeducatie aan de moslimgemeenschap bij de Islamitische Pedagogen- & Psychologenpraktijk.

Hamza heeft meerdere bachelor- en mastergraden behaald aan de Vrije Universiteit Amsterdam binnen het domein van islamitische studies en religiewetenschappen. Zijn studies heeft hij voortgezet in Marokko, wederom op theologisch gebied. Hier is Hamza afgestudeerd aan de Faculté Oussoul Eddine Tétouan (كلية أصول الدين) van de Université Abdelmalek Essaadi.

Zijn stijl in lesgeven kenmerkt zich door een open, ongecensureerde en enthousiasmerende houding, waarbij hij niet terugdeinst voor de ‘grote’ onderwerpen en taboes binnen de gemeenschap en het formuleren van antwoorden hierop vanuit zijn theologische en academische achtergrond. De combinatie van intensieve scholing op islamitisch vlak, alsook zijn werkervaring binnen de hulpverlening en justitiële inrichtingen en zijn actieve deelname aan het wetenschappelijke domein, maakt dat hij goed weet wat er speelt in de samenleving. Het onderwijs dat hij biedt, maakt religie tot een levendig en praktisch vakgebied. Het heeft tot doel om studenten bewust te maken van bias en aan te sporen tot kritisch denken en het bijdragen aan effectieve oplossingen voor uitdagingen van de moslimgemeenschap binnen de westerse context.

 

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tickets zijn niet meer beschikbaar

Gegevens

Datum:
25 juni 2019
Tijd:
19:00 - 20:30
Kosten:
€135,00
Evenement Tags:

Overige informatie

Wie is welkom?
Iedereen
Niet-leden
€135,-
Leden
€95,-
Donateurs
€80,-

Locatie

Online
Nederland + Google Maps