Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Virtual Virtual Evenement
  • Dit evenement is voorbij.

Ladies Talk: Politieke participatie en behoud van eigen identiteit

27 november 2020 / 18:00 - 20:45

Virtual Virtual Evenement
Gratis
flyer

Door recente gebeurtenissen binnen Europese, maar ook nationale politiek, hebben we de afgelopen tijd een opleving van het islamdebat in Nederland gezien. Het gaat nu anders dan voorheen, niet meer over de inhoud, maar meer over de uitingen van de Islam. Dit heeft als gevolg dat veel moslims graag meedoen aan het democratische proces om via deze weg een positieve invloed te hebben op dit debat en daarmee een alternatief perspectief te bieden. Tegelijkertijd wordt het hen bijna onmogelijk gemaakt om dit te doen door de altijd aanwezige dreiging van karaktermoord. De eigen identiteit komt onder druk te staan, omdat zowat elke uiting van de Islam wordt gezien als een bedreiging voor de democratische rechtsstaat. De grenzen in de retoriek van dit debat tussen de Islam en radicale uitingen van eenlingen vervagen alsmaar meer, met alle gevolgen van dien.

Hoe ver zouden moslims eigenlijk moeten gaan in politieke participatie als dit het politieke klimaat is waarbinnen zij zich moeten manoeuvreren? Leidt deze politieke participatie door moslims per definitie tot het verlies van eigen identiteit? En in hoeverre dienen wij politieke participatie van moslims die Islamitische normen en waarden (gedeeltelijk) aan de kant schuiven te steunen onder het mom van een eenheid vormen als gemeenschap?

Meld je snel aan en praat aanstaande vrijdag 27 november met ons mee tijdens onze Ladies Talk: Politieke participatie en behoud van eigen identiteit.

flyer

Dit evenement is alleen voor onze leden en donateurs. Nog geen lid?

Gegevens

Datum:
27 november 2020
Tijd:
18:00 - 20:45
Kosten:
Gratis
Evenement Tags:

Overige informatie

ISA Academy
Niet
Wie is welkom?
Leden en donateurs van ISA
Leden
€0,-
Donateurs
€0,-
Menu