Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Regels rondom Reinheid in de Maliki Wetschool

6 juni 2020 / 09:00 - 12:00

€30,00
flyer-fiqh-reinheid

Als vervolg op de module Fiqh van het Vasten (dat als eerste is behandeld i.v.m. Ramadan), bieden we nu een nieuwe module aan. Het zijn van een moslim begint bij jouw relatie met Allah die uitgedrukt wordt in aanbidding. Daarom is het correct uitvoeren van aanbidding van essentieel belang. Om deze reden bieden wij bij ISA het gedurfde project: Fiqh van de Aanbidding volgens de Maliki wetschool. Dit doen wij stapsgewijs door bij elke module diepgaand en uitvoerig stil te staan bij één thema. De module die nu op de planning staat is de Fiqh van at-Taharah, reinheid! De poort naar de aanbidding en tevens het eerste hoofdstuk in alle fiqh werken. Want, zoals onze Profeet ﷺ ons heeft geleerd: “Reinheid is de helft van het Geloof.” (Sahih Muslim)

In de islam wordt een grote waarde gehecht aan de innerlijke reinheid. Echter, uiterlijk reinheid is niet minder belangrijk. Wij bidden al-hamdulillah vijf keer per dag en voor elk gebed hoor je rein te zijn. Maar wat houdt dit precies in en wat komt er allemaal bij kijken? Aan welke voorwaarden moet het water voldoen waarmee je jezelf reinigt? Wat zijn de pilaren, verplichtingen en aanbevolen handelingen met betrekking tot de rituele wassing (wudu’ en ghusl)? Wat is afkeurenswaardig bij de reiniging? Hoe en waarmee worden we onrein? Waar moet je allemaal rekening mee houden bij de menstruatie? Wanneer kun je overgaan tot de droge wassing (tayammum) en geldt deze wassing altijd?

Kom met ons deze reis maken, door eens in jouw leven gedetailleerd en uitvoerig stil te staan bij jouw aanbidding. Je hebt er baat bij voor de rest van jouw leven! Onze docent Hamza Akkar zal ons begeleiden door deze prachtige reis van kennis. De module vindt plaats op de zaterdagochtenden in 5 reeksen:

  • Zaterdag 6 juni 2020
  • Zaterdag 13 juni 2020
  • Zaterdag 20 juni 2020
  • Zaterdag 27 juni 2020
  • Zaterdag 4 juli 2020

Na deze module vervolgen we in sha Allah met Kitab as-Salah, het gebed. Bovendien krijg je ook (gratis) toegang tot de vorige module over het vasten.

flyer-fiqh-reinheid

Dit evenement is alleen voor onze leden en donateurs. Nog geen lid?

Gegevens

Datum:
6 juni 2020
Tijd:
09:00 - 12:00
Kosten:
€30,00
Evenement Tags:

Locatie

Online
Nederland

Overige informatie

Wie is welkom?
Leden en donateurs van ISA
Leden
€30,-
Donateurs
€15,-