Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Verbeter jouw band met de Qur’an

12 januari 2018 / 17:30 - 21:00

flyer-verbeter-jouw-band-met-de-quran

Mocht de entreeprijs een drempel vormen, stuur ons dan een mailtje via www.svisa.nl/contact.

De Qur’an is het Woord van Allah, de Boodschap die Hij neer heeft gezonden naar Zijn Boodschapper Muhammad ﷺ. Na de Qur’an zal er geen Openbaring (wahy) meer neerdalen. Omdat de Qur’an de laatste Boodschap van de Schepper aan de mensheid is, is de Qur’an zodanig dat het enerzijds alle voorgaande Openbaringen overbodig maakt en anderzijds voldoende is voor de mensheid tot aan het Laatste Uur. Kortom, de Qur’an is alomvattend, tijdloos en perfect. Het is neergezonden als Licht en Leiding voor de mensheid.

Desondanks ervaren velen van ons vandaag de dag dat ze geen goede band met de Qur’an hebben. De Qur’an is een tekst geworden die wij reciteren in onze gebeden, maar waar in de praktijk weinig mee gedaan wordt. Dit kan toch niet de bedoeling van Allah zijn geweest? Het reciteren en memoriseren van de Qur’an is een verdienste, maar wanneer dit gepaard gaat met nalatigheid en onachtzaamheid in het praktiseren van gereciteerde of gememoriseerde ayat, zal de Qur’an eerder een bewijs tegen ons zijn op de Dag des Oordeels. Zo is overgeleverd in Sahih Muslim dat onze Profeet Muhammad ﷺ heeft gezegd: “De Qur’an is ofwel een bewijs voor jou of tegen jou.” Verder zegt Allah de Verhevene in de Qur’an: “En wie zich afwendt van het gedenken van Mij, waarlijk voor hem is er een benauwd leven. En Wij zullen hem op de Dag der Opstanding als een blinde verzamelen.” (Surah Ta-Ha 20:124) Eén van de belangrijkste oorzaken van een ongelukkig leven, komt door de afstand tussen ons en Allah. Door de Qur’an in je leven toe te laten, open je de deur naar het geluk in zowel dit leven als het leven hierna.

Wil jij weten hoe jij jouw band met de Qur’an kunt verbeteren en hoe dit jou succesvol maakt in het leven? Kom dan naar onze lezing op vrijdag 12 januari. Na het volgen van deze lezing loop je weg met praktische tips over hoe jij binnen jouw (drukke) leven een systeem kunt implementeren waarbij je dagelijks vooruitgang boekt in jouw ontwikkeling met de Qur’an en kunt putten uit deze bron van Licht en Leiding. Ustadh Saoed Khadje, docent islamwetenschappen en tevens oprichter van het Dar-al-’ilm instituut, zal een lezing geven over de Qur’an en hoe wij dit bijzondere Boek een grotere rol in ons leven kunnen geven. Het belooft een avond te worden om niet te vergeten. Schrijf je zo snel mogelijk in!

flyer-verbeter-jouw-band-met-de-quran

Gegevens

Datum:
12 januari 2018
Tijd:
17:30 - 21:00
Evenement Tags:

Organisator

ISA
Site:
https://www.svisa.nl

Overige informatie

Lokaal
IN-0B60
Wie is welkom?
Iedereen
Niet-leden
€10,-
Leden
€3,-
Donateurs
€0,-

Locatie

Vrije Universiteit Amsterdam – Hoofdgebouw
De Boelelaan 1105
Amsterdam, 1081HV Nederland
+ Google Maps
Menu