Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Virtual Virtual Evenement
  • Dit evenement is voorbij.

Regels rondom Menstruatie en Kraamvloed in de Maliki Wetschool

22 juli 2020 / 18:30 - 21:30

Virtual Virtual Evenement
€20,00
fiqh-menstruatie

Afgelopen maand hebben we de module Fiqh van at-Taharah (regels rondom reinheid) afgerond, waarbij we uitvoerig zijn stilgestaan bij onderwerpen zoals de wudu’, ghusl en tayammum, respectievelijk de kleine, grote en droge wassing. Eén van de onderwerpen die ook de revue is gepasseerd, is de menstruatie (hayd) en kraamvloed (nifas). Het is ons opgevallen dat de kennis hierover bij veel dames zeer gebrekkig is. Daarom hebben we besloten om een aparte module aan te bieden: de regels rondom de menstruatie en de kraamvloed vanuit de Maliki wetschool. Gezien het van invloed is op de geldigheid van jouw aanbiddingen, is het essentieel dat elke moslimvrouw – maar ook de mannen – hier basale kennis over heeft.

Om een goed begrip te hebben van de Fiqh zullen we eerst de anatomie van het vrouwelijke voortplantingsstelsel en de fysiologie van de menstruatie en kraamvloed behandelen. Hoe heten alle organen die betrokken zijn bij de vrouwelijke voortplanting? Welke hormonen spelen een rol bij de totstandkoming van de menstruatie? Wat is het verschil tussen witte, rode en bruine afscheiding? Wanneer is iets normaal en wanneer noemen we iets afwijkend of pathologisch? Dit is een greep uit de vragen die we zullen behandelen in het eerste medische gedeelte.

Dus, raak je soms nog in de war wanneer je menstruatie is gestopt en wanneer je de ghusl kan verrichten? Weet je niet wat je moet doen als je tussen twee menstruaties vaginaal bloedverlies hebt? Wil je weten wat je hoort te doen als je een heel lange of juist een onregelmatige cyclus hebt? En wil je meer te weten komen over het menselijk lichaam? Meld je dan snel aan en verspreid dit in jouw netwerk. Zowel mannen als vrouwen kunnen zich aanmelden, want beide zullen er direct of indirect mee te maken krijgen.

De lessen zullen wederom verzorgd worden door docent Hamza Akkar die de regelgeving vanuit de Maliki wetschool zal behandelen rondom de menstruatie en kraamvloed. Inmiddels arts, Asmae Tazi Hnyine, en student-assistent anatomie en fysiologie, Asmae Chahboun, zullen het medische gedeelte op zich nemen. De module vindt plaats op de volgende data:

  • Woensdag 22 juli 2020 om 18:30 – 21:30
  • Zaterdag 25 juli 2020 om 9:00 – 12:00
  • Zondag 26 juli 2020 om 13:00 – 16:00

fiqh-menstruatie

Dit evenement is alleen voor onze leden en donateurs. Nog geen lid?

Gegevens

Datum:
22 juli 2020
Tijd:
18:30 - 21:30
Kosten:
€20,00
Evenement Tags:

Overige informatie

Wie is welkom?
Leden en donateurs van ISA
Leden
€20,-
Donateurs
€10,-