Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Zelfverdedigingscursus

29 maart 2015 / 09:00 - 12:30

€6 – €12

Het aantal geweldsincidenten tegen moslims neemt toe. Daarom organiseert de Islamitische Studentenvereniging Amsterdam (ISA) zelfverdedigingslessen voor moslimvrouwen om ze weerbaarder te maken.

Geen vrouw wil op straat machteloos zijn als ze wordt aangevallen. Islamofobie en moslimhaat zijn een feit en daarom is zelfverdediging geen kwestie van keuze meer, maar een noodzaak. Al langere tijd heerst er binnen Europa in het algemeen, en Nederland in het bijzonder, een anti-islam sfeer. Dit komt structureel tot uiting in de vorm van aanslagen op moskeeën en incidenten tegen moslims. Sinds de aanslag in Parijs zijn de incidenten in schrikbarend tempo toegenomen. Dagelijks zijn er berichten van islamofobie en moslimhaat die zich manifesteren in gewelddadige incidenten tegen de moslimgemeenschap. Met name moslima’s zijn hiervan het slachtoffer, met als gevolg dat veel vrouwen ’s avonds niet meer over straat durven. De moord op drie moslimstudenten in Chapel Hill in de VS heeft deze gevoelens van angst versterkt en gevreesd wordt dat de recente aanslagen in Denemarken verdere escalatie voeden. Het bestuur merkt op dat er nooit eerder zo een angst merkbaar en voelbaar is geweest binnen de moslimgemeenschap als nu. Het gevaar van isolatie neemt toe. Om dit tegen te gaan, biedt ISA zelfverdedigingslessen aan voor moslimvrouwen om hen weerbaar te maken tegen verbale en fysieke agressie op straat.

De zelfverdedigingscursus wordt gegeven door trainster Dionysia Roethof. Zij zal de dames basiskneepjes leren van het weren en stoppen van een aanvaller. De cursus vindt plaats op zondag 29 maart en duurt een dagdeel. Hopelijk gebeurt het nooit, maar wil je voor de zekerheid wel voorbereid zijn als je belaagd wordt op straat? Door deze cursus zul je in sha Allah zelfverzekerder over straat lopen en ieder geval weten hoe te handelen, mocht zich een vervelende situatie voordoen. Meld je nu aan voor deze unieke cursus! Exacte locatie wordt verstuurd per mail direct na aanmelding. Controleer ook je spam inbox!

ZelfverdedigingFlyer

Gegevens

Datum:
29 maart 2015
Tijd:
09:00 - 12:30
Kosten:
€6 – €12
Evenement Categorieën:
,

Organisator

Overige informatie

ISA Academy
Ja
Wie is welkom?
Gymzaal Zonnestein
Donateurs
Zonnestein 66

Locatie

Nederland + Google Maps