FIFA & Pizza #4

Op donderdag 13 juni plofte ik, na een lange dag werken, neer op zachte bankjes op de VU. Ik werd warm ontvangen door de bekende en minder bekende gezichten. Mijn ogen smulden van de stapels met pizza die klaargelegd waren door de organisatie. Broeder Koraichi gaf een verfrissende reminder over standvastigheid en gaf op het einde een beknopte samenvatting. Er heerste een gemoedelijke sfeer ondanks de competitiviteit van de FIFA-spelers.

Ik was nog bezig met het vasten van de zes dagen van Shawwal, maar hield de pizza’s nauwlettend in de gaten. Het was al de tweede week na Ramadan, maar ik was niet de enige die aan het vasten was. Samen met een andere liefdevolle broeder wachtten we met wat dadels, pizza en water tot het tijd was voor Salat al-Maghrib. Ook in Shawwal proefde ik de warme Ramadan sfeer op de VU.

De tijd voor Salat al-Maghrib was aangebroken. We begonnen met wat dadels en water. Koraichi legde uit wat de Sunnah was omtrent het eten van dadels, terwijl wij het vasten verbraken. Vervolgens gingen we het gebed verrichten dat werd geleid door één van onze medestudenten. Het is een genot voor het oog om te zien hoe Islam leeft onder de studenten. Het was een gezellige avond! Ik kijk uit naar de volgende FIFA & Pizza.

Vorig bericht
Iftars 2019
Volgend bericht
Ladies Eve: Game-Night

Gerelateerde berichten

Niets gevonden.