FIFA & Pizza #5

Op vrijdag 25 oktober was het weer zover. De vijfde editie van FIFA & Pizza! De broeders waren er klaar voor. Schermen: check! FIFA: check! Snacks: check! Game on! 25 broeders liepen één voor één gefocust Studentend0k binnen op de VU. Er kon er maar één de FIFA kampioen van de avond worden en hier zou hard voor gestreden moeten worden.

Na een prachtige recitatie van Surah al-Hujurat en een uitleg van de spelregels was het tijd voor Salat al-Maghrib. Hierna namen de broeders volgens het speelschema plaats achter de schermen. Al gauw hoorden we links en rechts enthousiaste geluiden door de spannende wedstrijden met verrassende wendingen. De broeders die even niet aan de beurt waren, genoten gezellig van de vele snacks, speelden een potje Mario Kart of een gezellig kookspelletje of haalden herinneringen op bij de Playstation Classic.

Toen de heerlijke pizza’s waren gearriveerd stilde iedereen z’n eetlust en genoten we van een verfrissende smoothie. Hierna was een ieder weer voorzien van optimale focus en een flinke dosis energie. Voordat we konden beginnen aan de eindfase van de competitie werden we door een inspirerende lezing van Tarek Khater herinnerd aan het doel van het leven en onze toewijding aan Allah ‘azza wa jall. Een waardevolle les en een boodschap die een ieder tot nadenken aanzette.

Na de lezing startten de kwartfinales, die vervolgens overgingen in de halve finale en tenslotte de finale. De wedstrijd werd met veel passie gespeeld maar er kan er maar 1 de winnaar zijn. De felbegeerde titel ging uiteindelijk naar Imad Hader die de finale won met een eindstand van 3-0! De FIFA-kampioen won naast de eer ook het boek “Een boek over de geschiedenis van Marokko”.

Wat was het een fijne avond met de duidelijke aanwezigheid van onze Islamitische identiteit, broederschap, gelach, sportieve strijd en saamhorigheid al-hamdulillah! Het was een prachtige FIFA & Pizza, die zeker voor herhaling vatbaar is. We zien jullie graag bij de volgende!

 

Vorig bericht
Ladies Eve: Een goede band opbouwen met Allah
Volgend bericht
Jubileumdiner

Gerelateerde berichten

Niets gevonden.