FIFA & Pizza #1

Vrijdag 20 april 2018 organiseerden wij een spannende en vooral gezellige FIFA & Pizza avond. De meeste spelers waren ervan overtuigd dat zij als winnaar naar huis zouden gaan. Meerdere aanwezigen hadden daarom de term ‘FIFA king’ aan zichzelf toegeschreven en waren vastberaden de winst mee naar huis te nemen. Met vijf PlayStations en tien joysticks kon een groot gedeelte van de spelers parallel aan elkaar spelen. De spelers wachtten gespannen hun teams af waarmee ze zouden spelen en waren nieuwsgierig naar de poules waarin ze terecht zouden komen. Er waren in totaal vijf poules en in elke poule namen vier spelers het tegen elkaar op. De winnaars van de verschillende poules gingen door naar de halve finales.

De ontvangsthal, zoals we die gewend zijn in de 0D-gang, was omgetoverd tot een volwaardige gamehal met grote en kleine schermen, naturel en paprika chips, zoete en zoute popcorn, salami en vegetarische pizza’s. De eerste wedstrijden waren inmiddels begonnen en de spelers haalden alles uit de kast om te winnen. Al snel zag je wie de uitblinkers in het spel waren. Zij verrasten de tegenstanders en het publiek met hun technische skills en prachtige goals. Na de poulefases bleven alleen de halve finalisten over en kon het echte spel beginnen. Voordat de halve finales begonnen, werd er een korte pauze ingelast. Deze pauze gaf de halve finalisten de mogelijkheid om op adem te komen en hun magen te vullen. Tijdens de pauze werden we eraan herinnerd wat broederschap in de Islam betekent en hoe dat zich uitte gedurende de avond. Er werd een hadith gedeeld over een man die het Paradijs is beloofd, omdat hij iedere dag zijn negatieve gevoelens losliet. Deze hadith laat het belang zien van vergiffenis en de mooie beloning die daarbij hoort: het Paradijs.

Vervolgens was het tijd voor de knock-outfase. Alleen de winnaar ging door naar de volgende ronde. Iedereen zat gespannen mee te kijken naar de schermen en het voelde alsof er werd gekeken naar een echte voetbalwedstrijd, waarbij het publiek de spelers aanmoedigde en uit zijn dak ging bij een prachtig doelpunt. De halve finale werd gespeeld door Zakaria vs. Munauwar en Aziz vs. Younes. Twee spannende wedstrijden waarbij Zakaria en Younes de winnaars waren. Zakaria speelde met het team Barcelona en Younes speelde met Real Madrid: een spannende El Clásico. Zakaria wist zijn tegenstander net iets te slim af te zijn en werd met 2-1 de terechte winnaar van het FIFA & Pizza toernooi.

Het was een gezellige en verbindende avond. De aanwezigen hebben het enorm naar hun zin gehad en kijken al uit naar het vervolg. Sommigen spraken zelfs over een revanche!

HerenEve_A6_Online.jpg

Vorig bericht
Ladies Eve: Have a Break, Have an ISA Night #2
Volgend bericht
Ladies Kicking It! – Zaalvoetbaltoernooi

Gerelateerde berichten

Niets gevonden.