Filmavond: REDA

Ontroering, kippenvel en besef. Afgelopen donderdag stonden deze emoties centraal tijdens onze filmavond, terwijl de film ‘REDA’ van Salaheddine – in zijn bijzijn – werd afgespeeld. Een film die ons meeneemt in de wereld van drugs, drank, gokken, status en geld. Een film, die tevens de realiteit van een deel van onze jongeren vandaag de dag beschrijft.

De film bood ons inzichten in de privésferen van Reda; een Marokkaanse moslim die zich midden in een donkere wereld begeeft. Zijn gezondheid, geweten, familie en zijn besef dat het puur en alleen Allah is die aanbeden dient te worden, gaan hieraan ten onder. De liefde voor Islam stond parallel aan zijn liefde voor status, waardoor de contradictie in zijn levensstijl bij hem voor enorme verwarring zorgde. Iets dat voor veel jongeren herkenbaar is. Identiteit speelt namelijk een grote rol voor moslimjongeren, waardoor dit thema tijdens de interactieve sessie ook aan bod kwam.

Is het de schuld van de moslims dat ze op een negatieve manier gerepresenteerd worden in de media? Wat kunnen wij doen om bruggen te bouwen? Een interessante discussie tussen de studenten in de zaal en Salaheddine volgde hierop! Wat ons betreft was dat het doel van de avond: met elkaar nadenken over waar we staan, wat we willen en hoe we het beter kunnen doen.

Flyer-Reda.jpg

Vorig bericht
God, Atheism & Islam
Volgend bericht
Déjà vu: Srebrenica

Gerelateerde berichten

Niets gevonden.