Depressie, gepieker & el-Weswes II

Op dinsdag 10 april heeft de Islamitische Studentenvereniging Amsterdam (ISA) wederom met de activiteit over despressie, gepieker en “el-Weswes” een volle zaal op de Hogeschool van Amsterdam (HvA) weten te trekken. Het thema interesseerde veel mensen en dat was duidelijk te zien aan de opkomst.

Voor deze activiteit combineerde ISA het beste van twee werelden. Elsa van de Loo, voormalige VN-jongerenvertegenwoordiger, leidde de activiteit in goede banen, terwijl psychiater Salah Sidali zich boog over de fenomenen depressie en gepieker. Belangrijk vond hij evenwicht te vinden in wetenschap en religie. Imam Yassin Abouyaala deelde zijn theologische kennis over “el-Weswes” en gaf praktische adviezen over hoe hiermee om te gaan. Belangrijk achtte hij dat een moslim altijd zoveel mogelijk (toegestane) hulp moet zoeken als deze met ernstige klachten kampt. Spreker Mehmet Resit Uygun, islamitische geestelijke verzorger in het gevangeniswezen, maakte deze drie fenomenen grijpbaar, door voorbeelden vanuit zijn praktijkervaring aan te halen. Dit deed hij op een nuancerende en humoristische manier. Er werden veel tips gegeven over hoe om te gaan met deze veelbesproken kwestie.

Tijdens de pauze was er de gelegenheid om te netwerken. Ook kon je boekjes en musk kopen en natuurlijk ISA-lidmaatschap aanvragen bij onze stand. Er hing een leergierige sfeer in de lucht die volledig tot zijn uiting kon komen tijdens de vragenronde, waarin veel vragen werden gesteld. De aanwezigen gaven aan dat de leerzame activiteit langer had mogen duren en wilden ook nog graag langer blijven netwerken. Wellicht inspiratie voor het ISA-bestuur om een derde deel te organiseren van dit veelbesproken thema!

We danken Emmalot Morel van de HvA, onze geachte sprekers Salah Sidali, Imam Yassin Abouyaala en Mehmet Resit Uygun, en natuurlijk onze dagvoorzitter Elsa van de Loo voor het mede mogelijk maken van een belangrijke en leerzame avond. Ook danken we onze bestuursleden voor hun inspanning en toewijding.

Vorig bericht
Bestuurslid Yassien Ismaiel wint 2e prijs European GEP Challenge
Volgend bericht
ISA op het Nationaal Islam Congres 2012!

Gerelateerde berichten

Niets gevonden.