Het vitale werk van ISA

Het collegejaar zit er voor de meesten van jullie op. Na hard werken is het nu tijd om achterover leunend de resultaten te bewonderen. Ook binnen ISA heeft de commissie Studentenzaken (SZ) het hele jaar door hard gewerkt. Eerder dit jaar hebben wij tentamenvrije dagen op de Islamitische feestdagen voor de komende vijf jaar verwezenlijkt. In het najaar heeft de commissie zich meer ingezet voor andere belangrijke zaken.

De cateraar op de VU campus is sinds mei overgegaan van Eurest naar Sodexo. Zo is met deze wisseling het één en ander veranderd in het aanbod van voedsel en snacks. Dit riep bij velen van jullie vragen op. Worden de snacks nog altijd halal bereid en kunnen we in de toekomst nog veranderingen omtrent het halal-eten verwachten? SZ is in gesprek gegaan met Sodexo om antwoorden te krijgen op jullie vragen. Met genoegen delen wij jullie mee dat de halal-snacks nog altijd apart en halal bereid worden. In de toekomst zal dit niet veranderen en bestaat de mogelijkheid dat het assortiment ‘halal-eten’ wordt vergroot. Over de frieten en de vegetarische snacks heerst nog wat onduidelijkheid. Ons kon niet met zekerheid worden verteld of deze altijd apart van de andere snacks worden bereid, maar daar zijn wij nog over in gesprek. De vis wordt wel altijd apart bereid.

Tevens heeft SZ zich ingezet voor vernieuwde en verbeterde gebedsruimtes. Zowel ISA als de VU zijn het erover eens dat een gebedsruimte in de kelder niet meer van deze tijd is. De VU zal dit jaar nog starten met de bouw van twee nieuwe gebedsruimtes. Jullie mogen grotere en hervormde gebedsruimtes verwachten die voorzien zijn van onder andere verlaagde wasbakken en dikkere tapijten. Meer informatie zal te zijner tijd via de gebruikelijk kanalen naar jullie worden gecommuniceerd.

Ook volgend jaar zal SZ zich sterk blijven maken voor jullie wensen en belangen. Wij hopen dat jullie ons hierin blijven steunen. Word daarom lid en draag een steentje bij aan de gemeenschap van (moslim)studenten! Wil jij ISA actief helpen? Bekijk dan onze openstaande vacatures en kom ons bestuur versterken.

Vorig bericht
Seminar Ondernemerschap i.s.m. KvK
Volgend bericht
Ramadan mubarak!

Gerelateerde berichten