How To Be A Productive Muslim

Donderdag 4 december vond de activiteit plaats ‘How to be a Productive Muslim‘. Aangezien tijd een belangrijk begrip voor een moslim is, is het essentieel dat er aandacht wordt besteed aan hoe we onze tijd zo goed mogelijk kunnen besteden. Mohammed Faris, de oprichter van Productive Muslim, en theoloog drs. Said El Mokadmi hebben tijdens deze lezing handige tips meegegeven. Aan de hand van verschillende voorbeelden hebben ze uitgelegd hoe wij onze productiviteit kunnen bevorderen.

htbamp

De lezing van Faris bood werkelijk nieuwe inzichten. Hij kon er fysiek niet bij zijn, maar heeft wel speciaal voor ons een lezing opgenomen. In zijn video noemde hij een paar punten die men in zijn leven kan toepassen om productiever te zijn, zoals de zeven dagelijkse spirituele en productieve gewoontes. Bij productiviteit denken wij gauw aan het fysieke, terwijl het spirituele daar een kernrol in speelt! De video is online, dus mocht je er niet bij zijn geweest of wil je de video nogmaals bekijken, ga dan naar deze link.

De heer Said El Mokadmi stond met name stil bij de eigenschappen van een productieve moslim. Dit deed hij aan de hand van voorbeelden van bekende imams, zoals Imam Abu Hanifah en Imam ash-Shafi’i, maar ook over hemzelf. Zo vertelde El Mokadmi bijvoorbeeld over de weg naar zijn studiekeuze in het verleden: terwijl hij bezig was met een technische studie werd hem gevraagd welke studierichting hij binnen de techniek op wilde. Hij wilde eigenlijk niets met techniek; hij wilde imam worden. Na veel wikken en wegen, besloot hij zijn doel na te streven. Hij stopte met zijn huidige studie en schreef zich in bij een madrasah in Engeland. Zijn advies: stel doelen voor jezelf en ga voor deze doelen. De voorbeelden waren herkenbaar en El Mokadmi wist deze humoristisch over te brengen. Zoals altijd volgde aan het einde een publieksdiscussie. Onze bezoekers verlieten de zaal met een voldaan gevoel al-hamdulillah. De avond is in ieder geval productief besteed!

ProductiveMuslimvoorenachter

Vorig bericht
Het Kalifaatschap vanuit politiek-historisch perspectief
Volgend bericht
Bijdrage aan de Youth for Palestine

Gerelateerde berichten

Niets gevonden.