Iftars 2019

Iftar #1
Op donderdag 9 mei 2019 organiseerden we onze eerste iftar van het jaar! Deze vond plaats in de 3D-ruimte van de Vrije Universiteit Amsterdam. De iftar werd bezocht door broeders en zusters van verschillende nationaliteiten wat de diversiteit van onze Ummah mooi weerspiegelde.
Het eerste wat de bezoekers bij binnenkomst opviel, was de prachtige decoratie, waarbij op ieder detail gelet was. Overal waren mooie lichtjes en de tafels waren voorzien van mooie placemats. De moeite die erin was gestoken, was duidelijk zichtbaar en het droeg bij aan de warme en gezellige sfeer.

Nadat iedereen binnendruppelde en van een plekje was voorzien, trapte een commissielid van ISA af met een korte presentatie. Tijdens deze presentatie werd er verteld wat ISA doet en voor wie. Vlak na deze presentatie klonk de adhan, waarna we gezamenlijk Salat al-Maghrib verichtten.
Vervolgens was het tijd om te smullen van de harira (Marokkaanse soep) en het open buffet dat klaar lag. Er was voor ieder wat wils. Zo was er stoofvlees en lekkere goulash, die verzorgd was door onze sponsor Halal Stoofvlees. Uiteraard kon ook de aardappelpuree en het heerlijke zoete Turkse şekerpare niet ontbreken.

Onder het genot van heerlijk eten verbraken we gezamenlijk ons vasten en kletsten we bij. Kortom, het was een ontzettend gezellige avond, al-hamdulillah, en kunnen niet wachten tot de volgende iftar in sha Allah!

Iftar #2
De tweede iftar was grootser en gezelliger dan de vorige! Meer mensen, meer vreugde en heerlijke biryani.

We begonnen de avond met een prachtige aankondiging van het gebed onder het genot van dadels en water. Na het gebed nam iedereen plaats aan tafel en kregen de gasten gerechten uit verschillende delen van de wereld geserveerd. Libanees, Marokkaans, Turks en Pakistaans. Het hoofdgerecht was heerlijke homemade biryani! Tranen werden die avond gelaten en bij velen gutste het zweet langs hun gezichten. Of het nou kwam van het lachen of door de pittigheid van de biryani, Allahu a’lam (Allah weet het het beste). Met de pittigheid was echter al rekening gehouden door op ieder bord lekkere, verkoelende yoghurt te plaatsen. De reden lag dus vast voornamelijk bij het lachen.

Zoals iedere dag buiten de maand Ramadan proberen we ook tijdens het verbreken van het vasten een gevarieerd dieet aan te houden. Zo hadden we naast de lekkere hapjes ook gesneden fruit en versgeperste groentesap op tafel staan. Voor velen was dit hun eerste ontmoeting met geperste sap. “Huh.. zitten hier rode bieten in?” of “Broccoli? Hoe kun je dat drinken?” Verrassend lekker en verfrissend bleek het wel te zijn na een hele dag vasten.

Wat staat er de volgende keer op het menu?

Iftar #3
Op donderdag 23 mei 2019 vond alweer onze laatste iftar van dit collegejaar plaats. Deze werd voor de verandering niet op de Vrije Universiteit gehouden, maar in het ontmoetingscentrum Amira. Er was een heel mooie opkomst al-hamdulillah, die uit allerlei verschillende nationaliteiten bestond.

Onze voorzitter leidde de avond in met een korte presentatie. Het ging over de ingang van de laatste tien dagen van Ramadan en het belang van reflecteren over wat we de afgelopen drie weken al hebben gedaan. Hebben we in deze maand bereikt wat we wilden bereiken? Vervolgens hoorden we de adhan en hebben we gezamenlijk Salat al-Maghrib verricht.

Na het gebed stond er heerlijk eten op tafel! Er waren dadels, linzensoep, kip, gevulde broodjes en nog veel meer lekkernijen uitgestald op tafel! Dit was allemaal verzorgd door een lieve moeder van één van onze commissieleden en haar vriendinnen. Oh en niet te vergeten: er was homemade Rooh Afza (Pakistaanse ranja)! Het was een onwijs gezellige avond en we hopen dit soort avonden volgend collegejaar vaker te mogen organiseren, in sha Allah!

Vorig bericht
Ramadan Prep – Ladies Only
Volgend bericht
FIFA & Pizza #4

Gerelateerde berichten

Niets gevonden.