‘Liefde & Barmhartigheid’, interactief event huwelijk & relaties

Dinsdagavond 19 februari 2013 was het dan zover en vond het event ‘Liefde en Barmhartigheid‘ plaats. We zijn verheugd te melden dat de opkomst hoog was, waardoor het één van de drukbezochte evenementen van ISA was! De spreker op deze avond was niemand minder dan theoloog Yassin Abouyaala die zijn theologische kennis met ons deelde over onderwerpen als liefde, partnerkeuze en de moeilijkheden in het huwelijkse leven.

Het evenement begon met een prachtige recitatie uit de Qur’an van student Ayoub Amnad die hiermee eenieder eraan deed herinneren dat de liefde tussen partners en jegens de mensheid een groot deugd is in de Islam. Na dit hartroerend moment begon theoloog Abouyaala met de lezing. De spanning en het gegiechel in de zaal namen toe, waarna de oren werden gespitst. Niemand leek een woord te willen missen en velen grepen de kans aan om enkele belangrijke tips op te schrijven over de ‘do’s en don’ts’ bij het uitkiezen van een huwelijkspartner. Zo benadrukte de heer Abouyaala dat de partnerkeuze aandachtige overpeinzing verdient. Ook aan de opmars van de social media de afgelopen jaren werd uitvoerig aandacht geschonken. Is een beginnend contact via Facebook of over de mail wenselijk en hoe dien je daarmee om te gaan? De tijden veranderen en zo ook de manieren waarop men zijn of haar wederhelft ontmoet. De lezing ging gepaard met het nodige gelach, maar ook veel geknik omdat velen zich herkenden in dit nieuw fenomeen. De belangstelling van het publiek kwam tot een hoogtepunt toen de spreker tien hulpvragen besprak die men aan een potentiële huwelijkskandidaat kan stellen om een zo verstandig mogelijk keuze te kunnen maken.

DSC_6779Nu men de theoretische kant van het verhaal had gehoord, was het tijd voor wat interactie met het publiek. Een aantal stellingen werden geponeerd en de dagvoorzitter Nourdeen Wildeman slaagde er goed in om het publiek te betrekken. Het debat leidde tot veel gelach, inzichten en discussie, maar ook begrip. Het enthousiasme van het publiek was niet alleen aanwezig tijdens het debat, maar ook bij het stellen van vragen aan theoloog Abouyaala. Vooral vragen waar men de partnerkeuze op dient te baseren, waren terugkerende thema’s. Hierna volgde een rollenspel waarin de reeds vermeldde tien hulpvragen werden gesteld aan een bezoekster in het publiek. Na afloop was er de mogelijkheid om te netwerken met de aanwezige luisteraars, de bestuursleden en uiteraard de spreker en dagvoorzitter.

DSC_6818Het was een vermakelijke, leerzame en verhelderende avond voor alle aanwezigen. De sfeer was ongedwongen en geanimeerd. We danken de heer Yassin Abouyaala, Nourdeen Wildeman, Ayoub Amnad en alle andere aanwezigen hartelijk voor hun bijdrage die heeft geleid tot het grote succes van deze avond. Moge Allah, de Verhevene, ons bijstaan in al onze momenten en beslissingen.

 

 

 


Liefde & Barmhartigheid

Vorig bericht
Workshop ‘CV-building, Netwerken & Solliciteren’
Volgend bericht
ISA aanwezig bij intern verenigingenoverleg SRVU

Gerelateerde berichten

Niets gevonden.