Informatieavond Tandheelkunde & Geneeskunde

Op maandag 10 december vond de informatieavond voor de studies Geneeskunde en Tandheelkunde plaats. Genoeg reden voor een heleboel scholieren en ouders om een bezoek te brengen aan de Vrije Universiteit Amsterdam.

Dagvoorzitter Hicham Amziab leidde ons door de avond heen. De eerste helft van dit evenement stond in het teken van de studie Geneeskunde. Het publiek werd allereerst meegenomen door de selectieprocedures van de Vrije Universiteit, de Universiteit van Amsterdam en de Universiteit Utrecht. De gidsen voor de verschillende instellingen waren respectievelijk onze eigen commissieleden Asmae Chahboun, Mohamed Jaddioui en Ikrame Belaouch die daar zelf studeren. Ook reflecteerden zij allen terug op hoe zij de selecties ervaren hebben en gaven zij praktische tips mee aan de bezoekers. Tot slot hebben ze het gehad over de opbouw van het curriculum aan de instelling waar zij studeren. Nadat de vragen werden gesteld, was het alweer tijd voor een pauze.

De tweede helft van de avond stond in het teken van de studie Biomedische wetenschappen als mogelijke alternatief, de zij-instroom Geneeskunde en Tandheelkunde. Eerst vertelde alumnus Ouafa Dahri, wat Biomedische wetenschappen inhield en hoe zij de studie ervaren heeft. Daarnaast heeft ze mogelijke vervolgstudies genoemd en zoomde ze kort in op waarom zij gekozen heeft voor de richting Biofabrication. Daarna was het aan Sulayman El Mathari om het publiek te vertellen dat er ook een zij-instroom Geneeskunde bestaat, wat het inhoudt en hoe hij middels die zij-instroom tóch in staat is geweest om zijn droomstudie te kunnen volgen.

Nadat de studie Geneeskunde besproken was, vertelde Mujtaba Najim, student Tandheelkunde, hoe de selectieprocedure van zijn studie te werk ging. Ook vertelde hij het één en het ander over de studie zelf. Dit was een mooi bruggetje voor Sharif Tairie, alumnus Tandheelkunde, om het te hebben over de stappen die je kunt nemen na het afronden van je studie. Zo vertelde hij wat over zijn stichting Dentist For Humanity, waar hij daklozen en minderbedeelden mondzorg aanbiedt. Nadat alle sprekers hun zegje gedaan hadden, konden de aanwezigen nog wat vragen stellen.

We kijken terug op een waardevolle avond en vragen Allah eenieder van ons naar het juiste pad te leiden.

Vorig bericht
FIFA & Pizza #2
Volgend bericht
Moslim Lifestyle Expo

Gerelateerde berichten

Niets gevonden.