Informatiebijeenkomst

Onze welverdiende vakantie zit er weer op en het collegejaar 2013/2014 is van start gegaan. ISA verwelkomde zowel haar leden als de eerstejaarsstudenten op de informatiebijeenkomst van 19 september die de aftrap vormde voor dit nieuwe collegejaar.

Met een warm welkom werden de studenten ontvangen in het WN-gebouw van de Vrije Universiteit. De voorzitter van ISA opende de avond met een aantal informerende vragen: “Welke studie volg je? Wat zijn jouw beweegredenen hiervoor?” Zo leerde het publiek elkaar beter kennen en werd de diversiteit alsook de overeenkomsten onder de aanwezige studenten zichtbaar. Na de plenaire kennismaking werd het woord gegeven aan één van de oprichters van ISA. Vragen als: “Waar staat ISA voor? Wat is de visie en missie van ISA? Hoe onderscheidt ISA zich van andere studentenverenigingen?” kwamen voorbij. Op een informatieve, maar vooral inspirerende wijze wist hij deze vragen te beantwoorden. Hierbij haalde hij zowel de geschiedenis van de Islam als het academische veld aan, waarbij identiteit de rode draad in het verhaal vormde.

Info
Kort hierna lichtte de vicevoorzitter in een notendop de verschillende facetten van het lidmaatschap toe. Tevens kwam het publiek ook meer te weten over het soort activiteiten dat ISA organiseert, wat de voordelen zijn van lidmaatschap en wat het verschil is tussen een actief en een passief lid. Als verrassing deelden twee oud-bestuursleden kort hun bestuurservaring met het publiek om hen dát extra duwtje in de rug te geven om niet enkel lid te worden, maar ook te solliciteren naar een bestuursfunctie. Zo kreeg het publiek langzaam maar zeker een waar beeld van ISA en wisten zij op welke manier ISA een rol voor hen kan spelen in hun studententijd.

Terwijl de avond werd afgesloten met de gelegenheid om te netwerken, werden er exclusieve goodiebags vol weetjes en goodies van ISA onder de aanwezigen verspreid. Wij, de bestuursleden van ISA, vonden het een geslaagde avond en willen alle aanwezigen bedanken voor hun komst!

Infobijeenkomst_ISA

Vorig bericht
ISA erkend op de Vrije Universiteit Amsterdam (VU)!
Volgend bericht
Interactieve workshop: effectief studeren!

Gerelateerde berichten

Niets gevonden.