ISA aanwezig bij intern verenigingenoverleg SRVU

Op dinsdag 5 februari was ISA uitgenodigd voor een intern verenigingenoverleg dat de SRVU (Studentenraad der Vrije Universiteit) had georganiseerd in de campusgang D0. Om 16.00 was er een inloop in het studentendok waarbij je kennis kon maken met alle gezichten achter de interne studentenverenigingen en de verschillende besturen. Na een kort welkomstwoord, was er een informatieronde waarbij er vragen konden worden gesteld over alle landelijke ontwikkelingen met betrekking tot het Hoger Onderwijs. We werden geïnformeerd over zaken op het gebied van alle FOS (Financiële Ondersteuning Studenten) regelingen en andere VU-gerelateerde zaken. Ook werden we geattendeerd op de ‘Lucht Je Hart Week’, klik hier voor meer informatie daarover.

Verder spraken we kort over de VU-UvA samenwerking, lopende pilots en de (Bèta)fusie tussen de faculteiten; weer was er volop ruimte voor alle vragen en eventuele opmerkingen. Na een korte pauze, werden er trainingen genaamd ‘Werven van een nieuw bestuur’ voor beginnende en ervaren bestuursleden gegeven door trainingsbureau ToM (Trainingen op Maat) van de LSVb (Landelijke StudentenVakbond), met dank aan de deskundige trainers Lex Sietses en Carlijn van de Meulenhof.
De kwalitatieve trainingen waren niet alleen zeer praktisch door alle nuttige tips, maar ook dynamisch en interactief. Spelenderwijs leerden we effectief communiceren met zogenaamde potentiële leden door middel van een rollenspel onderling. Onze organisatorische vaardigheden werden aangescherpt door in gesprek te gaan met andere bestuursleden en elkaar een inkijk te geven in ieders werkwijze en manier van besturen. Zo voorzagen we elkaar van inspiratie en deelden we verschillende inzichten over hoe het beste efficiënt en doelmatig te besturen. Onze dank gaat uit naar de SRVU voor het organiseren van niet alleen een sfeervolle, maar ook een leerzame en informatierijke avond.

Vorig bericht
‘Liefde & Barmhartigheid’, interactief event huwelijk & relaties
Volgend bericht
ISA op bachelorvoorlichtingsdag VU

Gerelateerde berichten