‘ISA, de vereniging die groeit en waar mensen groeien’ – Voorzitter neemt afscheid

Vorig jaar schreef ik over wat een jaar voorzitterschap bij ISA mij had gebracht. Vandaag, een jaar later, neem ik afscheid. Ik ben ontzettend dankbaar dat ik onderdeel van deze mooie organisatie ben geweest en op mijn manier een rol heb kunnen spelen in haar ontwikkeling. Want als er iets is dat ISA kenmerkt, dan is het wel ontwikkeling en groei. Zelden kom je een studentenvereniging tegen waar zo professioneel en met zoveel liefde wordt gewerkt. Onze bestuursleden gaan tot het uiterste om doelen te bereiken. Allah heeft mij begunstigd om dit te mogen ervaren.

Ik kan oneindig schrijven over mijn ervaringen en herinneringen, maar om het kort te houden hieronder de hoogtepunten:

1. Vertegenwoordiging moslimstudenten
Overal waar wij een bijdrage aan kunnen leveren ten behoeve van de moslimstudent, geeft motivatie om door te gaan. Eindeloze gesprekken over de gebedsruimte, halal-eten, arbeidsparticipatie enzovoort. Vaak gesprekken met resultaat en soms ook zonder. Er is nog een lange weg te gaan, maar ik zie de toekomst rooskleurig in, in sha Allah.

2. Arabisch
De taal van de Qur’an, een onderwerp dat mij persoonlijk heel dierbaar is. De eerste Arabische cursus die door ons gegeven is, heb ik mogen coördineren. Een jaar later was dit een thema waaromtrent wij meerdere activiteiten en cursussen hebben georganiseerd. Ik geloof er heel sterk in dat als wij het Woord van Allah voorop stellen, succes gegarandeerd is. Zo is het een traditie geworden dat elke vergadering bij ISA begint met de voordracht van een ayah uit de Qur’an.

3. Duurzaamheid
Ons thema van dit jaar hebben wij met veel zorg uitgekozen. Naar mijns inziens (nog) een onderbelicht onderwerp binnen de moslimgemeenschap. Ik hoop dat wij middels onze activiteiten – ondanks de kleinschaligheid – enige verandering teweeg brengen, in sha Allah.

4. Professionaliteit
De mate van professionaliteit binnen deze studentenvereniging is een van haar grootste krachten. Dit uit zich bijvoorbeeld in de omgang met onze gasten, maar ook in de manier waarop ISA zich presenteert. Dit laatste hebben we vooral te danken aan ons sterke team van ICT’ers en graphic designers. Zo hebben we vorig jaar een prachtige website gelanceerd en is elke flyer een kunstwerk op zich.

5. 500-leden mijlpaal
Het historische moment waarbij wij de steun van maar liefst 500 leden mochten ontvangen. Dit laat zien dat eenheid binnen onze gemeenschap een groot goed is waar wij veel kracht uit kunnen putten. Op naar de 1000!

6. ISA-familie
Iedereen die ooit onderdeel is geweest van deze studentenvereniging of ons eens heeft bezocht, is op de hoogte van hoe sterk het broederschap is binnen ons team. Je bouwt een netwerk van adviseurs en vrienden op waar je voor het leven profijt aan zult hebben.

Nu is het tijd voor de organisatie om verder te groeien onder het leiderschap van Youssef el Ghouch. De afgelopen maanden heb ik Youssef nauw geobserveerd. Al gauw kwam ik tot de conclusie dat de studentenvereniging bij Youssef in goede handen is. Een ontzettend capabel bestuurslid met verantwoordelijkheidsgevoel en vooral heel veel wilskracht.

ISA is in mijn optiek één van de onmisbare bouwstenen geworden van de moslimgemeenschap in Nederland, zeker in de academische kringen. Ik kijk ernaar uit om deze kostbare organisatie in de toekomst nog sterker te zien worden onder leiderschap van Youssef in sha Allah.

Ik blijf op de achtergrond nog mijn steentje bijdragen als onderdeel van het Curatorium (adviesorgaan).

Tot slot bedank ik al onze trouwe leden voor hun vertrouwen in onze studentenvereniging en maak ik mijn excuses voor eventuele tekortkomingen in de vertegenwoordiging.

Sobana Sheikh Rashid
Voorzitter (03/2015 – 01/2017)

16143194_10208593310165997_7162367490553880821_n.jpg

Vorig bericht
We won the Green Office Most Sustainable Grant!
Volgend bericht
Docu Night: Before the Flood

Gerelateerde berichten