ISA en MUSA zijn broers

Als ‘Isa – ‘alayhi as-salam – gevraagd zou worden wat hij vindt van Musa – ‘alayhi as-salam – zou zijn antwoord dan niet zijn: “Mijn broer in profeetschap.” Dit is in navolging van wat onze Profeet Muhammad ﷺ heeft gezegd: “De Profeten zijn halfbroers. Ze hebben verschillende moeders, maar hun religie is één.” (Sahih al-Bukhari en Sahih Muslim) Zo kregen wij dezelfde vraag van meerdere leden over studentenvereniging MUSA, waarop ons antwoord heel duidelijk luidt: “Zij zijn onze broers in de Islam.”

Onze studentenvereniging is geen doel op zichzelf, het is een middel naar dat doel. Ons doel is de Tevredenheid van Allah. Wij streven in die zin ook niet voor ISA. Wij streven voor onze Schepper míddels ISA. Wij hopen Zijn Tevredenheid te verkrijgen door het vormen van een sterke, verantwoordelijke moslimgemeenschap die haar authenticiteit behoudt en de goddelijke gunsten weet te ontdekken, te ontplooien en in te zetten als uiting van haar dienstbaarheid aan Hem. Dit doen wij door te bouwen aan spiritueel en intellectueel betrokken moslimstudenten die vanuit hun beginselvastheid contextgevoelig zijn en die zowel kunnen articuleren als uitdragen waar ze voor staan.

Ieder ander initiatief dat deze doelstellingen, samen of afzonderlijk van ons, nastreeft en zich inzet op de Weg van Allah, kan op onze steun rekenen. Zo ook onze broers en zussen bij MUSA, die recent met het prachtige initiatief zijn gekomen om de moslimstudenten op de UvA een stem te geven. We vragen Allah dan ook om ze succes te schenken hierin.

Net zoals onze geliefde profeten ‘Isa en Musa – ‘alayhima as-salam – broers waren in het dienen van hetzelfde doel, zijn ISA en MUSA dat ook. We vragen Allah om onze harten te verenigen op Zijn pad, ons te leiden naar het beste en ons vasten te accepteren.

isa-en-musa-zijn-broers

Vorig bericht
Faces of Science Park: Diversity and Inclusion in Science
Volgend bericht
UvA-student, jij maakt de community compleet!

Gerelateerde berichten