ISA erkend op de Universiteit van Amsterdam (UvA)!

Wij hebben het genoegen jullie te mogen mededelen dat ISA erkend is aan de Universiteit van Amsterdam, al-hamdulillah! Naast de HvA (2019) en de VU (2013) kunnen wij vanaf dit collegejaar ook actief zijn voor alle UvA-studenten.

Onze dank gaat allereerst uit naar Allah, Die ons begunstigd heeft met het bestaan van deze Islamitische studentenvereniging. Een studentenvereniging die ons samenbrengt voor slechts één doel: de Tevredenheid van de Schepper. Hij is Degene Die ons de mogelijkheid heeft gegeven te staan waar we nu staan en ons in te zetten voor de moslimstudent aan elke onderwijsinstelling in Amsterdam.

We bedanken ook alle UvA-studenten voor hun vertrouwen in ons. Deze steun is een onmisbaar onderdeel geweest in onze stap richting de UvA-erkenning. Een stap waar onze reis pas echt mee begint: ons keihard inzetten voor jullie! In die zin is deze erkenning voor ons niet enkel een feestelijke aangelegenheid, maar vooral een enorme verantwoordelijkheid. Een verantwoordelijkheid die we niet alleen kunnen dragen. Daar hebben we jullie steun en hulp bij nodig.

Allah spreekt ons in de Qur’an altijd in meervoudsvorm aan: “O jullie die geloven”, om nadruk te leggen op het belang van het zijn van een gemeenschap die elkaar vasthoudt. Het geloof en de gemeenschap gaan hand in hand. Als moslimstudent kun je niet een individualistisch studentenleven leiden, maar houd je elkaar vast met het geloof in Allah en Zijn Boodschapper als heilige band. Hier staan wij als ISA ook voor en hier zullen we ons met de Wil van Allah voor blijven inzetten.

Samen dragen wij onze gemeenschap en samen zetten we ons in voor onze gemeenschappelijke belangen, zodat we er samen beter van worden. In dit leven en het leven hierna.

Vorig bericht
“Mijn tijd als voorzitter zit erop, maar mijn tijd binnen de da’wah nog niet”
Volgend bericht
Ladies Talk: Racisme Binnen de Moslimgemeenschap

Gerelateerde berichten