ISA erkend op de Vrije Universiteit Amsterdam (VU)!

Er bestaan diverse soorten verenigingen, elke vereniging streeft ernaar haar eigen doelstellingen te realiseren, heeft bepaalde waarden hoog in het vaandel en een eigen kijk op de wereld. De Islamitische Studentenvereniging Amsterdam (ISA) heeft een onderscheidende Islamitische identiteit en een unieke visie op de rol van de (moslim)student, waarbij de wetenschappelijke invalshoek niet uit het oog wordt verloren. Met veel trots en genoegen kunnen wij mededelen dat één van onze belangrijke doelstellingen verwezenlijkt is in 2013: ISA is de eerste islamitische studentenvereniging die officieel erkend is op de Vrije Universiteit Amsterdam!

Het begon allemaal in 2009. De roep van (moslim)studenten die op zoek waren naar een vertegenwoordiger om hun belangen en behoeftes te vertalen naar concrete en haalbare doelstellingen bleek groot. ISA werd daarop in het leven geroepen door een groep VU-studenten. Binnen vier jaar is ISA, zowel kwalitatief als kwantitatief, ongelooflijk snel gegroeid. ISA verzorgt nu niet alleen academische lezingen, maar behartigt ook de belangen van de (moslim)student door een proactieve rol te spelen in besluitvormingsprocessen op allerlei niveaus. Zo hebben wij ons in de afgelopen vier jaar onder andere hard ingezet voor een halal-frituur in de kantine, het knelpunt bij het CvB aangekaart waarbij tentamens op islamitische feestdagen vallen en een adviserende rol gespeeld in de realisatie van een gloednieuwe gebedsruimte! Daarnaast draagt ISA een steentje bij aan de empowerment van de (moslim)student door ondersteunde activiteiten te verzorgen in de vorm van workshops, trainingen en cursussen.

Er kan ook gesproken worden van een behoorlijke professionalisering binnen het bestuur. ISA is hard gegroeid en bestaat inmiddels uit acht commissies: Public Relations, Activiteiten & Planning, Financiën & Registraties, Human Resources, Media & Actualiteiten, Studentenzaken, ICT en Sport & Beweging. Verder worden er jaarlijks teambuildingsdagen verzorgd en cursussen aangeboden aan bestuursleden om hun persoonlijke ontwikkeling te blijven stimuleren.

Officieel erkend zijn betekent ook officieel een deel zijn van de Vrije Universiteit. Daardoor wordt de stem van ISA beter gehoord en kunnen wij meer betekenen voor jou als student! Nu wacht ons weer een nieuwe uitdaging: de erkenning van ISA behouden. Wij, de bestuursleden, willen ons beste beentje voortzetten, maar waarderen en rekenen ook op alle steun van onze leden middels het lidmaatschap. Zonder de hulp van Allah en daarna onze leden hadden wij vier jaar na de oprichting niet met trots kunnen bekendmaken dat de eerste erkende islamitische studentenvereniging op de Vrije Universiteit een feit is. Onze dank hiervoor!

Vorig bericht
Ramadan mubarak!
Volgend bericht
Informatiebijeenkomst

Gerelateerde berichten