Klacht over halal-eten Eurest deels gegrond!

Op 11 februari jl. maakten wij hier bekend dat er twijfel onder de moslimstudenten bestaat over het halal-eten dat door Eurest wordt aangeboden in de VU-kantine.

Inmiddels heeft ISA contact opgenomen met Eurest en de klacht over het halal-eten voorgelegd. De vestigingsmanager van Eurest geeft toe dat inderdaad op “een aantal locaties”, waaronder het VU-hoofdgebouw, de snacks die als “halal” zijn gekenmerkt in dezelfde olie wordt gebakken als de overige snacks die niet halal zijn. Op deze locaties “heeft vanwege capaciteitsgebrek geen juiste scheiding van de diverse snacks plaats kunnen vinden”, aldus de vestigingsmanager van Eurest. Naar aanleiding daarvan berichtte ook de Ad Valvas hierover met dezelfde bevinding. De chef-kok is momenteel een onderzoek gestart naar de mogelijkheden om in de toekomst de producten van elkaar te kunnen scheiden op de locaties waar dat momenteel nog niet, of onvoldoende gebeurt. In de kantine van de Wiskunde en Natuurgebouw, Medische Faculteit en ACTA-gebouw wordt echter wel rekening gehouden met de scheiding van de producten bij het frituren.

Hieruit concluderen wij dat de klacht deels gegrond is. ISA zal met Eurest verder in gesprek gaan hierover om tot een oplossing te komen. Uiteraard houden we jullie op de hoogte.

Vorig bericht
Onderzoek Jong en Divers (VU Amsterdam): hoe denk jij over je afkomst?
Volgend bericht
Opheldering halal-eten VU-kantines

Gerelateerde berichten