Ladies Eve: Have a Break, Have an ISA Night #3

Vrijdag 23 november stond in mijn agenda gereserveerd voor de Ladies Eve! De avond stond in het teken van zusterschap en er stond een leuke High Tea op het programma.

De tafels en de sfeerlichtjes stonden klaar in ontmoetingscentrum Amira. De avond begon met een prachtige recitatie van Surah al-Hujurat, waaruit verzen werden gereciteerd over zusterschap. Na deze prachtige woorden werden we in teams opgedeeld voor het moordspel. Een spel waarbij je moet uitbeelden wie de moordenaar is, wie het slachtoffer is, op welke locatie de moord heeft plaatsgevonden en wat het wapen was. Dit uitbeelden zonder woorden was al een opdracht an sich, maar daarbij kwam ook nog dat het een paar keer gedaan uitgebeeld moest worden tot aan het laatste teamlid. Het was lachwekkend om te zien hoe de uitbeeldingen soms geheel veranderden.

Na al het gelach was het tijd voor een mooie lezing van Leona Ahmed. De lezing ging over zusterschap. Tijdens de lezing werd het verschil tussen vriendschap en zusterschap uitgelegd. Daarnaast werden wij aan de hand van een hadith eraan herinnerd dat wij het dienen uit te spreken als wij van iemand houden. Dit hebben wij meteen in praktijk gebracht door middel van een leuke opdracht.

Na Leona’s inspirerende woorden was het tijd om te genieten van al het lekkers tijdens de High Tea. Er was van alles aanwezig: van wraps en minipizza’s tot aan panini’s en saucijzenbroodjes. Maar er was ook veel zoets te vinden, zoals chocolade aardbeien en een chocoladefontein om fruit en andere lekkernijen in te dippen.

De avond hebben wij mooi afgesloten met het geven van een compliment aan de persoon rechts en links van ons. Het was al-hamdulillah een zeer geslaagde avond! In sha Allah zullen er meer volgen.

Vorig bericht
Maatschappelijk & religieus succes in het Westen: harmonieus of tegenstrijdig?
Volgend bericht
FIFA & Pizza #2

Gerelateerde berichten

Niets gevonden.