Ladies Eve: Een goede band opbouwen met Allah

Afgelopen vrijdag vond de eerste Ladies Eve van het jaar plaats met het thema ‘Verbeter je band met Allah’. Ik ben oprecht dankbaar dat ik deze bijeenkomst heb mogen bijwonen. De avond zag er als volgt uit:

Zes uur naderde en de eerste dames begonnen binnen te druppelen. Zoals ieder evenement werd ook dit keer de avond ingeleid met de woorden van Allah subhanahu wa ta’ala. Vervolgens nam de dagvoorzitter het over en begonnen we met een leuk kennismakingsspel. Om de beurt pakte iedereen een M&M en beantwoordde ze de vraag corresponderend met de kleur van de M&M. Zo leerden we binnen no time van elkaar welke speciale talenten we hebben en zonder welke zaken we echt niet kunnen. Het ijs was gebroken en de mensen die elkaar bij aanvang niet kenden, kletsten gezellig met elkaar.

Na het M&M-spel begon Leona met wat achteraf het meest waardevolle gedeelte bleek van de avond. Tijdens de lezing werd besproken hoe je op een heel praktische manier je band met Allah kunt verbeteren. Verschillende praktische tips werden behandeld, zoals het doen van dhikr (het gedenken van Allah) tijdens alledaagse bezigheden, het regelmatig bijwonen van religieuze bijeenkomsten en het afzonderen van de mensen af en toe om te werken aan de zuiverheid van je aanbidding en jezelf de mogelijkheid te geven om te reflecteren.

Na de pauze, waarin we wederom konden smullen van zelfgemaakte hapjes, heeft elke deelnemer een quiz ingevuld die inzicht bood in de eigen spirituele persoonlijkheid. Zoals dat ieder mens een andere persoonlijkheid heeft, verschillen we ook in onze spirituele persoonlijkheid. Als we het hebben over de vrijwillige daden, heeft iedere moslim verschillende interesses en capaciteiten. Sommige vinden het opdoen van kennis van nature interessant en anderen hebben meer een neiging om zich maatschappelijk in te zetten. Iedere moslim kan naar gelang zijn of haar persoonlijkheid dichter bij Allah komen. Ook bood de quiz inzicht in de vrijwillige aanbiddingen die iemand misschien van nature niet echt zal verrichten, omdat het buiten zijn of haar interesses en capaciteiten ligt. Door juist deze zaken wel aan te gaan kan een moslim dichter bij Allah komen, terwijl hij/zij zichzelf uitdaagt en ontwikkelt.

Het was een gezegende avond en we vragen Allah alle moslims in staat te stellen om op de best mogelijke manier dichter tot Hem te komen.

 

flyer-ladies-eve-6

Vorig bericht
Hoe ontwikkel ik mijn religieuze identiteit?
Volgend bericht
FIFA & Pizza #5

Gerelateerde berichten

Niets gevonden.