Ladies Eve: Zelfverdediging

Op vrijdag 6 december vond alweer de zevende editie van de Ladies Eve plaats. Dit keer ging het er hard aan toe. De dames kregen namelijk een les zelfverdediging. De achterliggende gedachte van het evenement is het belang van het in staat zijn jezelf in benarde situaties te kunnen verdedigen. In het bijzonder voor moslima’s is dit van belang vanwege het toenemende geweld dat jammer genoeg steeds vaker plaatsvindt.

De avond begon met een korte warming up, waarna de instructrice uitlegde waar de vitale plekken bij het lichaam zaten om de aanvaller zo goed mogelijk te kunnen raken. Na de demonstratie mochten de meiden in tweetallen oefenen om met de vuist, platte hand en onderarm te slaan op een kussentje. Om beurten werden er flinke klappen uitgedeeld op de kussens.

We begonnen met een warming-up, waarna de instructrice ons uitleg verschafte over de kwetsbare plekken op het lichaam die extra effectief zijn bij het raken van de aanvaller tijdens de verdediging. Na de demonstratie mochten de meiden in tweetallen oefenen om met een vuist, de platte hand en onderarm te slaan op een stootkussen. Om beurten werden er flinke klappen uitgedeeld op de kussens.

Hierna werd er een basale uitleg over de schoptechniek gegeven en over de manier waarop je een ander van je af kunt duwen door middel van een stevige schop. Weer mochten de deelnemers in tweetallen hun schoppen oefenen op een stootkussen. De instructrice schetste vervolgens een situatie waarbij iemand een arm over de schouder van de belaagde slaat. Vervolgens werd gedemonstreerd hoe je in een dergelijk scenario ervoor kan zorgen dat de aanvaller verzwakt raakt en je als slachtoffer kan ontsnappen uit de greep.

Na de intensieve oefeningen, werd er een welverdiende pauze ingelast zodat de dames even konden bijkomen. Het eten en drinken dat werd geserveerd in de pauze werd mede mogelijk gemaakt door Albert Heijn Gelderlandplein, die tevens dringend op zoek is naar werkkrachten! Dus als jij toevallig op zoek bent naar een bijbaantje, neem dan vooral een kijkje op de website: www.ah.nl/werk.

Toen iedereen voldoende uitgerust was, werd de les voortgezet met de laatste oefening. De instructrice benoemde handige trucjes om uit een stevige handgreep los te komen en vertelde ons ook hoe je het best kunt handelen als een ander je beetpakt bij de kleding.
Kort samengevat was het een leerzame, maar ook een hele gezellige avond. Na deze les zullen de deelnemers in sha Allah beter in staat zijn om zichzelf te verdedigen in bedreigende situaties.

 

ladies-eve-zelfverdediging

Vorig bericht
Ultimate Jumping | Guys Only
Volgend bericht
Ultimate Jumping | Ladies Only

Gerelateerde berichten

Niets gevonden.