Ladies Talk: Hijab & Modesty

Vrijdag 12 juni vond online de allereerste editie van de ‘Ladies Talk’ plaats. Het thema van de avond was ‘Hijab en Modesty’. De avond begon met de recitatie van de woorden van Allah subhanahu wa ta’ala. Vervolgens nam de dagvoorzitter het over en was er een korte introductieronde.

Na de korte introductieronde werd iedereen uitgenodigd om te reflecteren op de eerste stelling: wat betekenen de hijab en modesty (haya’) voor jou? Initieel was dit een van de vele voorbereide stellingen, maar het gesprek ging na de introductie van deze stelling al heel erg de diepte in. Alle deelnemers konden hier eindeloos over doorpraten en de open sfeer zorgde er ook voor dat meerdere dames hun persoonlijke ervaringen durfden te delen en dat er ook tips werden uitgewisseld. Deze eerste ‘Ladies Talk’ heeft ons echt doen beseffen hoeveel behoefte er eigenlijk is aan een veilige omgeving waar dames over dit soort onderwerpen kunnen praten.

Het was mooi om te zien dat de belangstelling voor dit evenement gedeeld werd door een hele diverse populatie. Allerlei dames van verschillende nationaliteiten en met verschillende referentiekaders waren die avond aanwezig. Het was een evenement vol motiverende gesprekken en het creëerde bewustzijn bij de aanwezigen.

Ondanks de online-aard van het evenement, was het een gezegende avond en we vragen Allah alle moslims in staat te stellen om op de best mogelijke manier dichter tot Hem te komen.

Vorig bericht
De Qur’an: Jouw Metgezel in Isolatietijden
Volgend bericht
Ramadan Reflectie: Reflectie op een unieke Ramadan

Gerelateerde berichten

Niets gevonden.