Ledenbijeenkomst: Donor worden?

De Tweede Kamer heeft ingestemd met een nieuw wetsvoorstel voor de orgaandonatieregistratie. Dit wetsvoorstel stelt dat je automatisch orgaandonor bent, indien er geen bezwaar wordt gemaakt. Dit heeft veel stof doen opwaaien en dus zeer relevant om daarover bijeen te komen en deze kwestie vanuit de islamitische traditie te belichten. hiertoe was de gelegenheid op dinsdag 29 november 2016. Vol opgetogenheid en met veel belangstelling liep onze woonkamer deze avond vol.

Notitieblokje in de ene hand en een mandarijntje – zoals de fruitkalender dat voorschrijft – in de andere hand. Zo zaten we, klaar voor een ledenbijeenkomst over orgaandonatie! We streven naar een sfeer waarin ruimte is voor eigen mening en het uiten van mogelijke twijfels. Sterker nog, hier werd op aangedrongen met het streven om samen, maar toch ook individueel tot een weloverwogen besluit te komen. De avond bestond uit twee publieksrondes.

Buiten de publieksrondes om gaf onze spreker, dr. Marzouk Aulad Abdellah (universitair docent), ook ruimte voor vragen. Hij wist, naast zijn open houding, het publiek te intrigeren met zijn kennis. Zo sprak hij over de factoren die meespelen en de verschillende perspectieven binnen de islamitische traditie. Wij kijken in ieder geval met genoegen terug op deze ledenbijeenkomst. We hopen in de toekomst vaker een dergelijk platform te kunnen bieden waarin we met elkaar nadenken over belangrijke maatschappelijke vraagstukken, in sha Allah!

DonorWordenFlyer2.png

Vorig bericht
Qur’anvertalingen uitgedeeld op de Vrije Universiteit Amsterdam (VU)
Volgend bericht
Inzameling kloffies voor Amsterdamse daklozen

Gerelateerde berichten

Niets gevonden.