Live Talkshow: (On)verantwoord Islamitisch Studeren

Op zaterdag 10 oktober hebben wij een nieuw format gelanceerd: de ISA Live Talkshow. Deze uitzending werd gelivestreamed in onze facebookgroep Moslimstudenten NL/BE. Samen met drs. Hamza Akkar hebben we het islamitische perspectief op islamitisch verantwoord studeren verdiept, met als centrale vraag: student en moslim zijn, staan die los van elkaar?

Het antwoord daarop? Het studeren niet los staat van het geloof, maar is juist een aftakking ervan! Moslim zijn is niet enkel een onderdeel van jouw identiteit, het is wie je bent. Voornoemde heeft invloed op alle aspecten in het leven en zo ook op het studeren. Daarom is het belangrijk om te investeren in je relatie met Allah Subhanahu Wa Ta’ala om op een islamitisch verantwoorde manier te studeren .

De sterkte van je band met Allah Subhanahu Wa Ta’ala heeft impact op jouw moreel besef, wat zich weer uit in jouw karakter en gedragingen. Het gesprek ging verder over onder andere timemanagement, de prestatiecultuur die heerst onder de studenten en islamitisch succes. drs. Hamza Akkar deelde een prachtig advies met ons van een van de vrome voorgangers in het licht van timemanagement: “wil je meer tijd in je leven, stop dan meer tijd in het reciteren van de Quran!” Een andere belangrijke vraag die we hebben beantwoord is: is het behalen van je diploma een doel an sich? Je prestatie of een papiertje is niet het doel van kennis, maar de mensheid bedienen en goedheid bewerkstelligen aldus drs. Hamza Akkar.

We hebben de avond afgesloten met praktische adviezen van onze tafelgasten: Asmae Chahboun en Abdulmohaimen Amer.Wij kijken terug op een zeer geslaagde avond en wij zijn Allah Subhanahu Wa Ta’ala dankbaar voor deze mogelijkheid. De uitzending kun je nog(maals) bekijken op ons YouTube kanaal!

Wij willen Expolife bedanken voor de productie van deze prachtige uitzending. Wil jij op de hoogte gehouden worden van onze producties? Abonneer je dan op ons Youtube-kanaal.

https://www.youtube.com/watch?v=HrwFJhQc990

Vorig bericht
Ladies Talk: Racisme Binnen de Moslimgemeenschap
Volgend bericht
Docu-avond: Strijd voor Gelijke Kansen in het Onderwijs

Gerelateerde berichten

Niets gevonden.