Malaysia meets ISA!

‘Selamat Datang!’, waren de eerste twee woorden waarmee het bestuur van de Islamitische Studentenvereniging Amsterdam (ISA) op dinsdag 2 april een delegatie van tien Maleisische studenten ontving op de Vrije Universiteit. Deze studenten studeren aan de Universiti Kebangsaan Malaysia, oftewel de “Nationale Universiteit van Maleisië”. Deze groep studenten behoort tot de beste studenten van hun universiteit in Maleisië. Om ze een stukje Nederland te laten proeven, ontving het bestuur de studenten met echt oer-Hollandse lekkernijen. Zo kregen ze kaasblokjes, soesjes, stroopwafels en natuurlijk niet te vergeten oer-Hollandse drop! Na een warm onthaal, konden de studenten allemaal gaan zitten en genieten van de lekkernijen alvorens de dialoog begon.

Er werd eerst begohollandse hapjes voor de maleisische studentennnen met een voorstel rondje. Het overschakelen naar het Engels ging gepaard met wat gestameld wat voor het nodig gelach en een gezellige sfeer zorgde. Naast het feit dat de Maleisische studenten in Nederland kwamen om stage mogelijkheden te onderzoeken, waren de studenten enorm geïnteresseerd naar de moslimstudenten die religie en wetenschap combineren en een plek geven in een westerse samenleving. Vandaar dat ze graag met ISA in gesprek wilden gaan. “Hoe leef je als moslimstudent met studenten die niet-moslim zijn?” “Hoe komt zo’n islamitische studentenvereniging in een westerse samenleving tot stand?” Dit waren een aantal vragen die tijdens de dialoog aan bod kwamen. Ook onderwerpen als halal-eten, de mogelijkheid om te bidden in een openbare instelling en tentamenvrije dagen gedurende de twee islamitische feestdagen kwamen ter sprake. Al deze zaken worden als vanzelfsprekend beschouwd in Maleisië. De Maleisische studenten waren dan ook heel enthousiast over het initiatief van ISA en vonden het bijzonder dat onze studentenvereniging er niet alleen voor moslimstudenten is, maar ook voor overige studenten in het algemeen. In Maleisië zelf zijn de studenten ook actief binnen een studentenorganisatie van de universiteit. In Maleisië is het vanzelfsprekend dat je lid bent van een studentenvereniging, daar begint eigenlijk al op de middelbare school.

GroepsfotoHelaas ging de tijd snel en moesten de Maleisische studenten alweer gaan. Het was een kort maar krachtig bezoek. Ter afsluiting van het gezellige bezoek, zijn een deel van het bestuur en de Maleisische studenten op de foto gegaan! Een herinnering voor om mee te nemen naar Maleisië. De studenten reizen volgende week af naar Duitsland en aan het einde van deze maand nemen ze hun kennis van Nederland mee terug naar hun vaderland. We are indeed building bridges not only in Holland but also from Holland till Malaysia! Tot ziens, oftewel ‘Sampai jumpa’!

Vorig bericht
“Het einde van de diversiteit?”
Volgend bericht
ISA bezoekt de Tweede Kamer

Gerelateerde berichten