Masterclass: Entrepreneurial Mindset

Wat weerhoudt jou ervan om een eigen onderneming te starten? Deze vraag maakte wat los onder het publiek. Velen van ons zijn gesteld op het mijden van risico’s en kiezen daarom voor een baan met zekerheid. Het onderwijssysteem leidt ons op tot ‘werkers’, maar met het tonen van wat lef kun jij ook zelf de leiding over jouw toekomst nemen!

Op maandag 4 december verwelkomden wij Omar Taha, eigenaar van Startup Muslim, die ons een masterclass gaf over het opzetten van een winstgevende én halal onderneming. Een bevlogen man, die gedurende de avond de positieve kanten van het ondernemerschap wist te belichten. De opkomst was groot, al-hamdulillah. Sommige aanwezigen waren zelfs uit het buitenland (België, Frankrijk en Engeland) gekomen om de masterclass bij te wonen. Wellicht dat onze heerlijke cupcakes daar enige invloed op hadden. Op de vraag wie er ooit een eigen onderneming wilde beginnen, werden voorzichtig wat handen opgestoken. Maar deze keuze veranderde in de loop van de avond.

Het ondernemerschap is veel meer dan alleen het starten van een bedrijf. Het vraagt ook veel van je als persoon. Het kunnen verwerken van tegenslagen, slim werken en efficiënt leren omgaan met tijd en middelen zijn onderdelen van het proces en stimuleren tot zelfontwikkeling. We zijn geneigd om ons te ergeren aan kwesties waar we geen controle over hebben, terwijl het tonen van leiderschap ons dwingt om tot oplossingen te komen. In het begin zul je wat moeten inleveren en wellicht zonder betaling moeten werken, maar weet dat dit later vruchten zal afwerpen. Wees vooral bereid om anderen te helpen, uit dankbaarheid voor jouw eigen vermogen. Soms kan enkel het geven van advies al een groot effect teweegbrengen. Goede daden zullen zich immers altijd uitbetalen. Zij het niet in de dunya, dan wel in al-akhirah.

Met zijn praatje heeft Omar Taha ons gemotiveerd en doen inzien dat falen niet altijd gemakkelijk te accepteren is, maar wel onderdeel is van het proces. Hij rondde af met een Q&A sessie, zodat hij ook persoonlijke vragen en kwesties kon beantwoorden. De masterclass heeft ons vooral geholpen met praktische tips van ondernemerschap. Nu rest ons het zetten van de eerste stap in sha Allah!

FlyerA6-EM-2-ONLINE.png

Vorig bericht
Déjà vu: Srebrenica
Volgend bericht
Workshop: Entrepreneurship for Ladies

Gerelateerde berichten

Niets gevonden.