MSA Unity Day

Een enorm gezellige dag. Zo kun je zondag 24 februari beschrijven, want toen vond de Unity Day georganiseerd door Moslimstudenten Associatie Nederland – MSA Nederland plaats in Utrecht!

MSA Nederland is een koepelorganisatie voor de Islamitische studentenverenigingen in Nederland. Unity Day is speciaal opgezet voor commissie- en bestuursleden om andere verenigingen te leren kennen en ideeën uit te wisselen. Dit was een dag vol inspiratie met twee mooie lezingen van Islamitisch prediker Umair Bantvawala en socioloog en wetenschappelijk docent Iliass el Hadioui.

Om 12 uur werden we ontvangen met een heerlijk glas Marokkaanse thee. Daarna vertelde Umair ons over het creëren van de juiste visies en ambities. Veel inspirerende woorden kwamen naar boven en Umair vertelde hoe essentieel het is om de visie, die je hebt als persoon, toe te passen in een gezamenlijk goed van de Islamitische gemeenschap. Daarnaast heeft hij het gehad over het specifiek maken van jouw doel. Vervolgens was er de gelegenheid om heerlijk te lunchen en gezamenlijk het gebed te verrichten.

Na de pauze vertelde Iliass over hoe belangrijk het is dat je als organisatie je niet alleen focust op hoe je iets gaat doen, maar ook op waarom je iets doet. Zeker als Islamitische organisatie is dat belangrijk. Vanuit een sociologische invalshoek besprak Iliass hoe wij een verschil kunnen maken.

Vervolgens was er een interactief gedeelte waarin we in groepen vragen hebben uitgewerkt. We zaten aan tafel met twee of drie andere verenigingen en we deelden nieuwe verfrissende ideeën met elkaar.

Als afsluiting hadden we een heerlijke en uitgebreide maaltijd en hebben we gezamenlijk Salat al-Maghrib gebeden. Het was zeker een geslaagde dag met een mooie balans tussen lachen, kennis opdoen en netwerken! We willen MSA Nederland bedanken en we kijken uit naar een deel twee!

https://www.youtube.com/watch?v=sYmSlxLgwnY&feature=youtu.be
Vorig bericht
Studeren & Trouwen?
Volgend bericht
Is lenen bij DUO gratis?

Gerelateerde berichten

Niets gevonden.