Jubileumdiner

Afgelopen maandag 9 december 2019 was het moment eindelijk daar: het tienjarig bestaan van ISA werd groots gevierd tijdens het Jubileumdiner. Het diner vond plaats in The Maxima Ballroom van het zalencentrum De Koning in Amsterdam.

Om 17:00 uur druppelden de eerste gasten de zaal binnen. Nadat om 18:00 uur de deuren gesloten werden, openden we de avond met de Woorden van Allah, zoals we dat gewoon zijn te doen bij al onze evenementen. Bilal El Bernichi reciteerde voor ons de eerste verzen van Surah Taha.

Na deze recitatie werd het programma van de avond geïntroduceerd door de voorzitter van ISA en tevens dagvoorzitter van de avond. Ook stond hij even kort stil bij de functie van ISA als Islamitische studentenvereniging. Hij legde uit op welke wijze de vereniging zichzelf gemanifesteerd heeft als belangenbehartigend orgaan en hoe de vereniging ook een leerschool wil zijn voor haar leden.

Vervolgens was het de beurt aan mede-oprichter Hamza Akkar om ons meer te vertellen over het ontstaan van ISA en de doelstellingen van de oprichting 10 jaar geleden. Ook rector magnificus van de VU, Vinod Subramaniam, en de rector van de HvA, Huib de Jong, deden een kort woordje over ISA en vertelden over het belang van een dergelijke vereniging binnen hun onderwijsinstelling. Alle 3 de sprekers legden nadruk op het belang van een onderwijsinstelling en studentenvereniging die elkaar ondersteunen en het belang van het zoeken naar common ground. Ook werd benadrukt hoe belangrijk het is voor beide partijen om met elkaar in gesprek te blijven en respectvol met elkaar om te gaan. Als studentenvereniging kijken we uit naar meer van dit soort positieve dialogen!

Na deze mooie woorden was het tijd voor een pauze, waarin het ‘Isha’-gebed gezamenlijk verricht werd onder leiding van Soufyan Blouh. Na het gebed was er wat tijd om bij te kletsen en nieuwe mensen te leren kennen. Ondertussen werd het voorgerecht geserveerd.

Toen iedereen weer aan tafel zat en wat te eten had, was het tijd voor het panelgesprek. Deze werd op gang gebracht met verschillende stellingen die vanuit verschillende perspectieven belicht werden door de panelleden. Een mooi punt dat aan bod kwam, was het feit dat wij als moslims niet alleen dienen te kijken naar de zaken waar we recht op hebben maar ons ook dienen te ontfermen over onze plichten. Alleen op die manier kunnen we bijdragen aan een betere samenleving. Na vele interessante inzichten werd het panelgesprek afgesloten met een erg mooi gezegde die ons saamhorigheidsgevoel enorm heeft versterkt. Het was de uitspraak:
“يد الله مع الجماعة”
“De Hand van Allah is met de groep.”

Na het panelgesprek was het tijd voor het diner. Voor het hoofdgerecht stond Marokkaanse tajine op het menu. Het diner werd afgesloten met ijs en fruit en heerlijke ISA-cupcakes met Marokkaanse muntthee. Onder het genot van het nagerecht nam Sulayman el Mathari ons mee in een prachtig gedicht over ISA. Tenslotte werd de avond beëindigd met een hartverwarmende recitatie van Abdurrahman Ait Hassou van Surah Yasin.

We kijken terug op een geslaagd Jubileumdiner, dat tot nu toe bij ISA uniek is in zijn soort. We hopen op een gezegende toekomst en nog vele jubilea in sha Allah!

De prachtige recitaties en het gedicht van de avond zijn opgenomen en hieronder te bekijken.

Qur’an: Bilal el Bernichi – Surah Ta Ha, Ayah 1 t/m 35

Gedicht ter ere van 10-jarig jubileum ISA – Sulayman el Mathari

Qur’an: Abderrahman – Surah Ya Sin (36), Ayah 20-40

Vorig bericht
FIFA & Pizza #5
Volgend bericht
Ultimate Jumping | Guys Only

Gerelateerde berichten

Niets gevonden.