Ontmoeting met de Marokkaanse ambassadeur

In hartje Amsterdam bevonden wij ons op woensdag 1 februari 2017, samen met andere enthousiaste studenten en alumni, voor de ontmoeting met de ambassadeur van Marokko, Z.E. de heer Abdelouahab Bellouki. Deze avond was met recht een bijzondere gelegenheid te noemen. We hebben serieuze onderwerpen aangekaart, maar ook gelachen. Ons gezelschap werd aangevuld met de heer Talal Jennane, de Marokkaanse consul-generaal van Amsterdam. Onder de bezoekers bevonden zich uiteenlopende expertises: van politicologie tot engineering en van geneeskunde tot International Studies.

IMG_0076

Volgens onze traditie hebben we het samenzijn ingeluid met een Qur’anrecitatie van dr. Marzouk Aulad Abdellah, lid van de Europese Raad van Marokkaanse Geleerden en tevens docent aan de Vrije Universiteit. Nadat drs. Hamza Akkar, de dagvoorzitter, zijn welkomstwoord hield, begon de heer Abdelouahab Bellouki met zijn speech. Zijn opening was treffend, inspirerend en vooral motiverend te noemen. Hij sneed verschillende aspecten aan die spelen in de maatschappij, zoals ethiek, de rol van religie, educatie en de sociale dimensie. Zo sprak hij over de vormgeving van onderwijs, diversiteit, globalisering, middelmatigheid en de meerwaarde van een biculturele achtergrond. Dit is absoluut een bron van verrijking die voor het merendeel van onze achterban geldt. Tot slot werden wij gewezen op onze verantwoordelijkheid als de leiders van morgen: de wereld vorm te geven op een verstandige en verantwoorde wijze.

Na een korte pauze met koffie, thee en traditionele Marokkaanse koekjes, was het tijd voor een interactieve ronde met de ambassadeur. Verschillende thema’s waaronder baanmogelijkheden, ondernemerschap en het onderwijs zijn aan bod gekomen. Er werd achteraf nog lang, onderling en met de ambassadeur, doorgepraat en genetwerkt. Met de indrukwekkende expertises waarmee het publiek gevuld was, hebben wij enorm veel in huis. Laten we onze krachten bundelen en naast het aankaarten van de verbeterpunten ook bijdragen aan de oplossing daarvan. Het is aan ons als leiders van morgen om het proces van verbetering in gang te zetten.

flyer-amb

Vorig bericht
Docu Night: Before the Flood
Volgend bericht
De aarde in bruikleen

Gerelateerde berichten

Niets gevonden.