Opheldering halal-eten VU-kantines

Hierbij delen wij jullie mee dat wij reeds in gesprek zijn gegaan met Eurest n.a.v. de klacht over het halal-eten in de VU-kantine. In het gesprek met de vestigingsmanager, chef-kok en operations manager is duidelijk geworden dat er een verschil bestaat in de bereidingswijze tussen de warme halal-maaltijden en de halal-snacks.

De warme halal-maaltijden worden apart bereid en komen niet in aanraking met andere producten die niet halal zijn. Wat betreft de snacks die als “halal” worden gekenmerkt, deze bleken in dezelfde olie gefrituurd te worden als andere snacks die niet halal zijn. Gezien het (nog) niet mogelijk is om in het VU-Hoofdgebouw de snacks apart te frituren vanwege een gebrek aan middelen, heeft Eurest de verkoop van deze halal-snacks tijdelijk stopgezet. Degenen die graag een halal-snack willen nuttigen, verwijzen wij daarom door naar de kantine van het Wiskunde en Natuurkundegebouw, de Medische Faculteit en het ACTA-gebouw. Hier worden de snacks namelijk wel apart gefrituurd.

ISA zal in samenwerking met Eurest naar alternatieven kijken om de verkoop van halal-snacks tevens in het VU-Hoofdgebouw mogelijk te maken. Tot dan verwijzen wij jullie naar de voornoemde gebouwen voor de halal-snacks. Voor de warme halal-maaltijden kunnen jullie vooralsnog terecht bij de kantine van het VU-Hoofdgebouw.

We houden jullie op de hoogte van de verdere ontwikkelingen.

Vorig bericht
Klacht over halal-eten Eurest deels gegrond!
Volgend bericht
Deelname ISA aan Europees onderzoeksproject MIG@NET

Gerelateerde berichten