Patat VU-HG gebakken in dezelfde olie als niet-halal snacks

In aanvulling op het eerdere nieuws over de halal-snacks die in de VU-kantine worden verkocht, deelt de Islamitische Studentenvereniging Amsterdam (ISA) bij dezen tevens het volgende mede:

Het patat dat verkocht wordt in de VU-kantine, wordt gefrituurd in dezelfde olie als de producten die niet halal zijn. De reden hiervoor is dat er slechts één frituur beschikbaar is in de kantine van het Hoofdgebouw. Dit is tevens de reden dat de halal-snacks tijdelijk uit het assortiment zijn gehaald nadat ISA erachter kwam dat deze in dezelfde olie als de overige snacks werden gefrituurd. Het is voor Eurest niet mogelijk deze elders te frituren. Zoals eerder vermeld worden de warme halal-maaltijden op een andere manier bereid en deze worden daarom wel nog steeds verkocht. 

ISA is in samenwerking met Eurest bezig een oplossing te vinden voor de problemen m.b.t. de halal-snacks en het patat. Wij verwijzen jullie voor halal-snacks en patat nog steeds door naar het WN-gebouw, de Medische Faculteit, ACTA en het VUmc.

Vorig bericht
Religie en wetenschap: in de praktijk
Volgend bericht
Opiniestuk in Folia Magazine omtrent stilteruimtes

Gerelateerde berichten