Said Hamdioui benoemd tot Chair Professor op TU Delft

Op woensdag 20 juni 2018 vond de benoeming plaats van prof. dr. ir. Said Hamdiouii als hoogleraar aan de TU Delft in Nederland. De TU Delft heeft in het thema van de benoeming van prof. dr. ir. Said Hamdioui, die afkomstig is uit Nador in Marokko, een promotieplechtigheid in Amsterdam georganiseerd waarbij zijn familie, vrienden en de Marokkaanse ambassadeur aanwezig waren.

Hamdioui zei in een telefonisch gesprek met de Marokkaanse krant: “العمق المغربي” dat hij verheugd is met het besluit van het bestuur van de TU Delft, die in de top 20 staat van beste universiteiten ter wereld, om hem de titel hoogleraar toe te kennen bij de Faculteit Elektrotechniek, Wiskunde en Informatica, waar hij Chair professor op het gebied van Dependable and Emerging Computer Technologies is. Ook gaf hij aan dat hij verheugd is om het feit dat hij de eerste Marokkaan is die een dergelijke functie bekleedt.

Voordat hij werd benoemd bij de universiteit, heeft hij andere functies bekleed binnen verschillende grote bedrijven in de specialisatie Elektrotechniek zoals: Intel (in Californië) en Philips en NXP (in Nederland). Zo heeft dr. Said verschillende internationale prijzen gewonnen binnen zijn specialisatie. Daarnaast heeft hij bijgedragen aan de oplossingen van verschillende problemen binnen zijn specialisatie waarvoor hij verschillende erkenningen heeft gekregen. Verder heeft hij tientallen lezingen gegeven bij verschillende internationale conferenties en grote bedrijven over elektrotechniek in onder andere de VS, China, Japan en Europa.

said-hamdioui

Vorig bericht
Ontmoeting met UCLA studenten
Volgend bericht
Bridging succes op de VU

Gerelateerde berichten

Niets gevonden.